spoja 68 Napisano 3 Grudnia 2021 Siema, sprawa się pogorszyła. Niestety nie mam jak sprawdzić pH gleby. Jest mi w stanie ktoś pomóc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Obstawiam pH, liście też ma dziwnie zawinięte do góry jakby za mała wilgotność albo za wysoka temperatura Edytowane 3 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 3 Grudnia 2021 @konopny_janusz listki już ogarniam, daje więcej wilgoci i lampkę podniosłem. Ale z pH nie wiem co zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) @spoja a to już jest docelowa doniczka? Można zawsze przesadzić do większej i dać świeżą glebę z dobrym pH. Bez miernika pH roztworu za ileś tygodni będzie gorzej jak będziesz tą samą wodę lał której pH nie znasz. Miałem to samo tylko wywaliło mi to trochę w późniejszej fazie wega i kupiłem w końcu miernik Edytowane 3 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 3 Grudnia 2021 @konopny_janusz tak, jest docelowa. A z wodą to nie wiem co jest nie tak bo żadnych nawozów nie Daje jeszcze a zawsze tak samo podlewalem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) @spoja to byś musiał sprawdzić pH swojej wody u mnie czysta nieodstana kranówa ma 7,8 pH. Odstana 24h też ma powyżej 7 pH Lałem kiedyś dobrowianke i dotrwałem do zbiorów bez problemów z pH, ale to był chyba jakiś fart Edytowane 3 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Grudnia 2021 @spoja a płynu heliga nie będzie dostępna gdzieś u ciebie w okolicy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach