Sami 15 Napisano 12 Listopada 2021 Siema Roślinka rośnie Podlewam samą wodą pojawiają sie włoski na tym czymś ale dalej jest to takie rzadkie... dziwne To wygląda jakby rosnął następny top nad topem Liście są ciągle podwinięte/oklapnięte żółtych plam coraz mniej troche ją ponaginałem (nie wiem czy to coś da) Dolne szczyty ładnie kwitną Wątpie żeby coś z tego pykło Pozdrooo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 12 Listopada 2021 @Sami przelana/przesuszona ogólnie warunków może nie mieć dobrych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 12 Listopada 2021 @Tester Właśnie warunki chyba ma dobre Temp: 20°C (z rana) - 26°C Ogólnie nie schodzi poniżej 20°C Wilg: 40% stale Wentylacja: Zazwyczaj jest wyłączona bo przy niej temperatura jest za niska przez co włączam raz na jakiś czas Oświetlnie: 4x żarówka led philips 1500lm Jeśli chodzi o podlewanie to podlewam zawsze gdy jest lekka donica i sucha ziemia sprawdzam to przez wlozenie palca. Nie wiem co moge robić źle Nie sprawdzam i nie sprawdzałem nigdy pH gleby ani wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 12 Listopada 2021 @Sami jeżeli faktycznie jest tak jak piszesz wyżej to problem leży w genach rosliny ale mi to wygląda jak by tu zawinił człowiek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Siema Aktualizacja Przestałem lać nawóz tak jak mówiliście i ogólnie to liście sie "wyprostowały" nie są takie marne i oklapnięte. Natomiast dalej krzaczy sie tak samo Jestem praaawie pewien że to wina za małej doniczki (korzenie wychodzą dołem). Pytanie brzmi czy jest sens przesadzać do większej czy nie bedzie to dla niej zbyt duży stres ? Edytowane 21 Listopada 2021 przez Sami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 3 Grudnia 2021 tak to wygląda w miejscu które zaznaczyłem widac resztki tego nadmiaru azotu reszta ładnie nabiera koloru na nowo dam jeszcze znac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Grudnia 2021 @Sami za mało światła tam ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 3 Grudnia 2021 @konopny_janusz własnie w tym miejscu jest najbliżej lamp myślałem ze światła za duzo przez co sie przypaliła czy cos @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Grudnia 2021 @Sami ściągnąłeś osłonki z żarówek? Przez to dużo światła się marnuję, ogólne widać że zdecydowanie coś jest nie tak bo gdyby brakowało światła to by się wyciągała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 4 Grudnia 2021 @onyx tak są ściągnięte od samego początku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Grudnia 2021 @Sami i cały czas leci na oświetleniu 12/12? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 24/0@onyx @onyx @onyx Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Sami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 4 Grudnia 2021 @Sami ja bym dał 12/12 może by coś ruszyło bo innego pomysłu nie mam Ale podejrzewam że masz problemy z temperaturą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 11 Grudnia 2021 Nie wiem juz co jej może być dziwnie przestala kwitnac i rosnie dalej z tego co wiem automat nie moze rewegować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 11 Grudnia 2021 @Sami zmień w takim razie na 12/12 i powinno być ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 11 Grudnia 2021 (edytowane) @onyx a co sie z nią dzieje dlaczego przestała kwitnąć ? to juz ~80 dzień kwitnienia strasznie długo Edytowane 11 Grudnia 2021 przez Sami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 11 Grudnia 2021 @Sami nie wiem dlaczego się tak stało, jak widziałeś że reweguje to trzeba było od razu zmienić na 12/12, ogólnie to jest jakiś mutant bo czegoś takiego nie widziałem jeszcze, zmień to światło odczekaj tydzień i jak nadal nic się nie poprawi to nic z tego nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sami 15 Napisano 11 Grudnia 2021 automaty nie rewegują@onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 11 Grudnia 2021 45 minut temu, Sami napisał: automaty nie rewegują Widać że masz jakiś wyjątek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 12 Grudnia 2021 @Sami to w takim razie co ta roślina dla ciebie robi jak gołym okiem widać że roślina reweguje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach