FarmeroMoreno 3 Napisano 27 Października 2021 Dwie roślinki jedna w 14l a Durga chyba z 10 max, mają już ponad dwa miesiące, ale od miesiąca ogólnie pod dobra lampą, już te białe trichomki lekko widać, wychodzą dwie igiełki także myślę, że żeńska, ale czy automat? Znajomy mówił, że tak, ale po takim czasie by dopiero zaczęła kwitnąć? Cykl 18/6 wilgotność 30/40 lekkie odżywki canny, codziennie piją po minimum litrze, rano sachara, ph staram się trzymać na poziomie 6, ale od 5.8 do 6.2, ec nie wiem bo nie mam jeszcze urządzenia, też problem... Może niedobór magnezu czy coś.. Może ktoś miał podobnie, wie coś na ten temat... Przełączy na 12/12? Ale mam tam inne femki to bym wstrzymał się do 2-3tyg... Masakra, szkoda ich wyrzucić bo to pierwsze, fajnie by było mieć nawet 5, ale swojaczka... Udanych plonów! Jeszcze jakieś fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Października 2021 @FarmeroMoreno jak najszybciej przełącz to na 12/12 i będzie wszystko w porządku generalnie jeżeli ten krzak ma dwa miesiące to albo jest upośledzony genetycznie albo nie wiem bo niby to kwitnie a niby nie, automat jeżeli nie zakwitnie ci do 40 dnia to nie automat jak dla mnie i trzeba mu zmienić fotoperiod Chyba że przez pierwszy miesiąc świeciłeś jej lampką nocną a teraz przerzuciłeś się na latarkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmeroMoreno 3 Napisano 27 Października 2021 @onyx jakiś miesiąc może była trochę na oknie i pod taką lampką 😂 wiem masakra, ale to była ciekawość tylko tych nasionek, ale jakieś zdrowe się wydawały, później pod hps 600, no i teraz czekam cały czas... Temp. Przy szczycie 26 stopni, a może zapytam, czy małe się nie wyciągną do góry za bardzo przez te dwie? Nie dam rady lampy dać niżej i nie wiem czy tamte dwie darować i skupić się na pewnych... Ale szkoda mi ich bardzo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Października 2021 @FarmeroMoreno te nowe sadzonki to automaty czy regularne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmeroMoreno 3 Napisano 27 Października 2021 @onyx wszystkie młode to regularne, jedna jest tylko jedna auto, ucierpi trochę, ale cóż... dlatego nie chciałbym ich od razu na 12/12 dać, może wyjmować tamte po prostu z boxa wczesniej i do ciemnego miejsca na 12h i potem pod lampę? Nie mam pojęcia... @onyx@onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 27 Października 2021 @onyx @FarmeroMoreno przecież automaty też mogą być regularne, chyba chodziło Ci o fotoperiody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Października 2021 @FarmeroMoreno jak dla mnie zostaw jak już tyle były ma 18/6 to poczekaj aż młode dojdą do 30 dnia i przełącz wszystko na 12/12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmeroMoreno 3 Napisano 27 Października 2021 Femki,femki no @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach