Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2021 @EloBenc No to walcz, bo zaczą ci za chwilę zjadać rośliny, jak się rozmnożą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 4 Listopada 2021 13 minut temu, Zielone krainy napisał: @EloBenc No to walcz, bo zaczą ci za chwilę zjadać rośliny, jak się rozmnożą. Staram się już odprowadzam wodę i później przesadzam do nowej doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspire1 7 Napisano 4 Listopada 2021 46 minut temu, Zielone krainy napisał: @EloBenc Najprawdopodobniej masz ziemiórki w ziemi, a konkretnie larwy tej muchy. Kurde, jak, gdzie to zauważyłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Listopada 2021 @aspire1 Opisywał, co wychodzi z ziemi po podlaniu, wyszło, że to skoczkonogi, co sam mu zasugerowałem, ale to takie zmienne, jak dla mnie, jak chodzi o to, co siedzi w ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 5 Listopada 2021 Niestety panowie nie udało się zwalczyć tych małych ku**w wyjełem roślinkę oczyściłem z ziemi wsadziłem do nowej ziemi zakopałem i 15min później było ich tylko więcej nie wiem czy złożyły jaja czy co ale wiem że są wszędzie. Preparat przeciwko szkodnikom zamówiłem ale niestety za późno zamówiłem go 2 dni temu a przyjdzie dopiero w wtorek Najwidoczniej osadziły się na korzeniach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 5 Listopada 2021 Prawdopodobnie ci delikwenci siedzą w ziemi która masz. Więc w tej nowej też. To jakaś marketowa ziemia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 5 Listopada 2021 @Brazil Munster nie Ziemia to eazy plug Zamówiona z growtent @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 5 Listopada 2021 No i w niej możesz mieć te chujostwo. To że dałeś nowa ziemię to nic nie zmienia bo to ta sama ziemia z tego samego worka? Więc te kurwiszony tam siedzą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 5 Listopada 2021 13 minut temu, Brazil Munster napisał: No i w niej możesz mieć te chujostwo. To że dałeś nowa ziemię to nic nie zmienia bo to ta sama ziemia z tego samego worka? Więc te kurwiszony tam siedzą. Z tego co czytałem największą szansa na pojawienie się ich to podlanie w późnych porach Ja podałem roślinkę koło 24 i dopiero po podlaniu się pokazały pierwsze 15min chodziły po ziemi u góry i były widoczne a później się wykopały i ślad po nich nie został podczas przesadzania sprawdzałem wszystkie korzenie i było ich mnóstwo na każdym korzeniu był chociaż jeden @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 5 Listopada 2021 Mimo to obstawiam że one są w ziemi która kupiłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 6 Listopada 2021 Niestety moja pierwsza uprawa skończyła się nie powodzeniem ale we wtorek ruszam z kolejną Zamówiłem już pełen zestaw przeciwko szkodnikom więc nic mnie nie zaskoczy We wtorek wyślę zdjęcia jeszcze zastanawiam się nad odmianą ale myślę o czymś nie w swoim rodzaju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 6 Listopada 2021 @EloBenc az tak zjadły ci rosline ? Kup inna ziemię mimo to. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EloBenc 50 Napisano 6 Listopada 2021 Godzinę temu, Brazil Munster napisał: @EloBenc az tak zjadły ci rosline ? Kup inna ziemię mimo to. Tak nadawała się do wyrzucenia ale już nie dopuszcze do tego I zamówiłem ziemię on firmy palagron I będę miał większą doniczke 25-25-25 Do tego odmiana to będzie purple hazel auto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach