MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 Czy ktoś wie dlaczego liście rosną odwrócone do góry nogami ? Na pierwszym zdjęciu , a na drugim zdjęciu przy łodydze od liścia zrobiło się w jednym miejscu fioletowy kolor ? Jakieś podpowiedzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @MATEK24 roślina póki co jest zdrowa, tym fioletem póki co nie ma się co martwić a to że odrost tak dziwnie rośnie to albo ma mało słońca albo wada genetyczna Potrzeba więcej zdjęć oraz opis warunków Gdzie ją trzymasz ile ma dni czym ją karmisz i jakie pH gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 Teraz, onyx napisał: @MATEK24 roślina póki co jest zdrowa, tym fioletem póki co nie ma się co martwić a to że odrost tak dziwnie rośnie to albo ma mało słońca albo wada genetyczna Uff już myślałem że coś nie tak. Jak narazie staram się robić 12/12 ale nic nie kwitnie . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @MATEK24 ale trzymasz ja w boxie? Pokaż ją w całości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 3 minuty temu, onyx napisał: @MATEK24 ale trzymasz ja w boxie? Pokaż ją w całości Nieee ja to wsadziłem tak na spróbowanie bo mam je z nasionek które znalazłem w paleniu. Teraz, MATEK24 napisał: Nieee ja to wsadziłem tak na spróbowanie bo mam je z nasionek które znalazłem w paleniu. 9 minut temu, onyx napisał: @MATEK24 roślina póki co jest zdrowa, tym fioletem póki co nie ma się co martwić a to że odrost tak dziwnie rośnie to albo ma mało słońca albo wada genetyczna Potrzeba więcej zdjęć oraz opis warunków Gdzie ją trzymasz ile ma dni czym ją karmisz i jakie pH gleby Roślinki mają ponad miesiąc używałem nawozu uniwersalnego agrecol pH gleby 5,5 do 6.5 1 minutę temu, MATEK24 napisał: Nieee ja to wsadziłem tak na spróbowanie bo mam je z nasionek które znalazłem w paleniu. Roślinki mają ponad miesiąc używałem nawozu uniwersalnego agrecol pH gleby 5,5 do 6.5 I trzymam ja na szafce obok okna w słoneczne dni na balkonie a na noc wystawiam w ciemne całkowicie pomieszczenie na 12h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @MATEK24 ogólnie to są mega wyciągnięte przez niewystarczającą ilość słońca ale są zdrowe, póki co rób jak robisz jeśli je chowasz to w końcu zaczną kwitnąć i kilka gramów z niej będzie tylko będziesz musiał dokupić coś na kwitnienie w jakieś Castoramie czy gdzieś bo na kwitnieniu będzie głodować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 1 minutę temu, onyx napisał: @MATEK24 ogólnie to są mega wyciągnięte przez niewystarczającą ilość słońca ale są zdrowe, póki co rób jak robisz jeśli je chowasz to w końcu zaczną kwitnąć i kilka gramów z niej będzie tylko będziesz musiał dokupić coś na kwitnienie w jakieś Castoramie czy gdzieś bo na kwitnieniu będzie głodować To mnie uspokoiła bo to moje początki z roślinkami więc każda wskazówka ważna. Co polecasz na kwitnienie w takich warunkach i od kiedy używać nawozu na kwitnienie ? Teraz, MATEK24 napisał: To mnie uspokoiłes bo to moje początki z roślinkami więc każda wskazówka ważna. Co polecasz na kwitnienie w takich warunkach i od kiedy używać nawozu na kwitnienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @MATEK24 idź do jakiegoś ogrodniczego i poproś coś na kwitnienie do pomidorów i papryki i to powinno wystarczyć, jak one mają miesiąc i są takie wyciągnięte to cholera wie jak one będą duże jak zaczną kwitnąć o ile zaczną, nawóz będziesz łał jak zobaczysz że roślina traci kolor i wtedy podajesz nawóz co drugie podlanie, a kwitnienie zacznie jak zobaczysz że roślina produkuje białe włoski czyli preflowery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 2 minuty temu, onyx napisał: @MATEK24 idź do jakiegoś ogrodniczego i poproś coś na kwitnienie do pomidorów i papryki i to powinno wystarczyć, jak one mają miesiąc i są takie wyciągnięte to cholera wie jak one będą duże jak zaczną kwitnąć o ile zaczną, nawóz będziesz łał jak zobaczysz że roślina traci kolor i wtedy podajesz nawóz co drugie podlanie, a kwitnienie zacznie jak zobaczysz że roślina produkuje białe włoski czyli preflowery Rozumiem jak narazie cały czas rośnie do góry i boczne również wywala . Nie używam żadnych lamp itp zastanawiam się chociaż dodatkowo nad jakąś żarówka aby podwiesić do oświetlenia dodatkowo ale nie wiem czy to dobry pomysł . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Sierpnia 2021 @MATEK24 według mnie ani to pomoże ani zaszkodzi, po prostu niech niż rośnie w warunkach jakich jest i w przyszłym sezonie niż ruszysz z czymś lepszym jak ci się fach spodoba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 1 minutę temu, onyx napisał: @MATEK24 według mnie ani to pomoże ani zaszkodzi, po prostu niech niż rośnie w warunkach jakich jest i w przyszłym sezonie niż ruszysz z czymś lepszym jak ci się fach spodoba Fach się podoba napewno bo nie ma to jak swoje . Później chce zabrać się za jakiegoś autmata dodatkowo jakiś mały box zamówić i nie wielką lampę. Jak sądzisz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Sierpnia 2021 badyl wyciągnięty dużo z niej nie będzie o ile coś w ogóle będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MATEK24 1 Napisano 22 Sierpnia 2021 Teraz, Szym napisał: badyl wyciągnięty dużo z niej nie będzie o ile coś w ogóle będzie Może i coś będzie to i tak na próbę bo to nasion z palenia . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 22 Sierpnia 2021 Spróbuj jej zapewnić 12h nieprzerwanej ciemności na dobe, zakwitnie napewno! 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjoter 0 Napisano 1 Września 2021 Cześć Wam, Posadzone kilka pestek tej samej odmiany, a ta jedna wygląda jak inwalida. Uczę się i nie wiem czy trzymać tę sztukę czy wyrzucić? Pozostałe egzemplarze wyglądają 10/10, tylko ten taki niewydarzony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 1 Września 2021 @Pjoter Mutant, ja bym go pożegnał, wadliwy genetycznie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjoter 0 Napisano 1 Września 2021 Dzięki Bro, dobrego wieczoru! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 2 Września 2021 A ja bym ją trzymał, co tam szkodzi? 🙂 Najwyzej na makumbe będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach