Luigi 78 Napisano 24 Lipca 2021 Cześć pasjonaci. Mam taką fajną roślinkę z płonącym mieczem. Niestety z tego co czytam, to ona ma w naturze to, że po prostu umiera, ale z tego co wiem, to można jej też uciąć jakiś element i go posadzić na nowo. Moja właśnie się zamyka i powoli odchodzi. Tu pytanie: który element się nadaje do kolejnego rozwoju, bo polskie strony o roślinach się oduczyłem czytać, bo nie raz pierdoły takie, że głowa mała, a na zagranicznych też ciężko cokolwiek o niej znaleźć. Do was mam zaufanie, więc zapytam specjalistów. Dzięki z góry 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Lipca 2021 1 godzinę temu, Luigi napisał: Moja właśnie się zamyka i powoli odchodzi. jak się zamyka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 24 Lipca 2021 @Szym chodzi mi o to, że kwiat się złożył, zamknął, on normalnie jest otwarty. Pewnego dnia się złożył, a liście zrobiły się, że tak to nazwę papierowe, bardzo liche. Podobno to naturalne w jej przypadku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 28 Września 2021 @Luigi zgłębiłeś temat klonowania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 29 Września 2021 @ArteK szczerze mówiąc kwiatek nie był moj, tylko babci. Na chwilę obecną nie mam pojęcia co się z nim dzieje. Pewnie go wywaliła 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 29 Września 2021 @Luigi jak mi sie jakiś kwiatek podoba to staram sie zajumać kawałek, na wode i jazda.. powoli miejsca brakuje xF @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 29 Września 2021 @ArteK no ja aktualnie mam 30 odmian w domu, też brakuje miejsca. Monstera mi się rozrasta jak szalona, fikusy, musy, kalatee. Ale wciąż mi mało, wciąż przychodzą nowe 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 29 Września 2021 @Luigi mam tak samooo jak Tyyy 😝😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Października 2021 @Luigi jak się zwie ta odmiana? Ciekawa roslina,coś jak płonący krzew z którego Mojżesz odczytał przyszłość ludzkości he 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 1 Listopada 2021 8 godzin temu, Jerzy napisał: @Luigi jak się zwie ta odmiana? Ciekawa roslina,coś jak płonący krzew z którego Mojżesz odczytał przyszłość ludzkości he 🙂 Vriesea splendens - Frizea Lśniąca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach