Marcin_gd1 13 Napisano 30 Lipca 2019 INDOOR AF AK-47 NASIONO AK-47 AUTOFLOWERING GROWBOX WYMIARY 0.4 x 0.4 x 1.4 , PIWIECHRZNIA 0,16M2 ZIEMIA KWIATOWA (+PERLIT I KERAMZYT) OŚWIETLENIE: CFL DUAL 125W WENTYLATOR NADMUCHOWY LAZIENKOWY 230V, DO MIESZANIA KOMPUTEROWY 12V U GORY WYCIAGOWY 12V KOMPUTEROWY TEMPERATURA W BOXIE 24-30 C WILGOTNOŚC 50-65% ODŻYWKI PLAGRON GROW, BLOOM, POWER ROOTS TABLETKI CO2 DO WODY PH WODY OBNIZONE DO OK 6 KIEŁKOWANIE W WODZIE 24H PÓŹNIEJ CHUSTECZKI I to by chyba było wszystko na początek mojej uprawy. Wszelkie zj... ki sugestie itp mile widziane ?? KIEŁKOWANIE 29.07. NASIONKO PO MOCY OPADŁO I WIDAĆ DELIKATNE PĘKNIĘCIE I BIALY KIELEK. JAK UWAŻACIE ILE JESZCZE GO TRZYMAĆ W WODZIE?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 30 Lipca 2019 Ja bym ją już wkładał do ziemi. Na początek w pudelko po jogurcie a potem docelowa doniczka. Czytałem nawet, że auto dobrze wkladać odrazu do docelowej bo ma krotka faze wzrostu wiec lepiej jej nie stresowac przesadzaniem zmiana otoczenia itd. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Lipca 2019 ja nigdy nie kiełkowałem trzymając w wodzie tylko między waciki, chusteczki aby nie zgniło, dawaj ten kiełek między jakieś chusteczki aby podrósł tak na ok 1cm, albo w ziemie wsadzaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 30 Lipca 2019 ak-47 to bardzo chwalona odmianka powinny być dobre plony@Marcin_gd1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 30 Lipca 2019 @ChinQuan ja testowałem to, że na początek mniejsza doniczka potem docelowa i nie zauważyłem żadnych efektów w porównaniu jak druga roślinka była od razu w docelowej doniczce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 31 Lipca 2019 nasionko jest pomiędzy chusteczkami mialo ok 30 c temp więc przeniosłem je w chłodniejsze miejsce. Mam jeszcze 2 pytania mianowicie automat między chusteczkami od razu?? słyszałem że może nie peknac skorupka?? 2 sprawa tj pytanie odnośnie tego nasionka dobre?? co sądzicie?? ogólnie leży u mnie już z miesiąc to mu nie po szkodzi chyba co?? ze tak długo leży. dziękuję i pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 31 Lipca 2019 @Marcin_gd1 bez różnicy czy automat dasz między chusteczkami czy inną zwykłą odmianę, nasiono to nasiono, najlepiej między chusteczki dawać nasiona mogą kilka lat leżeć i nic im się nie stanie, aby wilgoci nie załapały 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach