Hazardzista 1 Napisano 29 Lipca 2019 Witam czy z krzakiem wszystko jest ok ?to moja pierwsza roślina ,hodowana jest na dworze . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Lipca 2019 @Hazardzista nie przejmował bym się tym to normalne że żółkną liście w fazie kwitnienia, ale podlanie nawozem z azotem nie zaszkodziło by @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) Roślinka wyciąga składniki odżywcze z liści w topy, ja zawsze daje trochę azofoski aby liście nie żółkły tak szybko no i dolomit rozrabiam z wodą i podlewam aby ph podłoża było odpowiednie, jeśli chcesz to możesz tak zrobić jeśli nie to olał bym już to bo i tak niedługo będziesz miał ścinke Edytowane 29 Lipca 2019 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hazardzista 1 Napisano 29 Lipca 2019 A kiedy powinienem ja przyciąć?czy nie trzeba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 29 Lipca 2019 (edytowane) @Hazardzista nie powinno się przycinać, z tych liści wysysane są składniki odżywcze które potrzebne są do budowy kwiatów, liście same zaczną odpadać, jedynie trzeba uważać aby taki uschnięty liść nie dotykał kwiatostanów bo od uschniętego liścia może się rozwinąć pleśń Ale ogólnie rośline masz wyciągniętą bez bocznych odrostów coś musiało jej zaszkodzić na starcie, no ale jak to pierwsza roślina to nie dziwne, niektórzy i o takiej by marzyli Edytowane 29 Lipca 2019 przez Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach