Ujarany 3 Napisano 23 Czerwca 2021 Witam szanowne grono forumowiczów. Roślina ma 4tygodnie. Od kilku dni gdy wracam z pracy, widzę ze liście bardzo opadają. Rano wszystko wyglada ok. Dodam ze gaszę światło o 17 i zapalam o 21. Jaka może być przyczyna czegoś takiego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 23 Czerwca 2021 @Ujarany przesuszenie albo przelanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ujarany 3 Napisano 23 Czerwca 2021 Próbowałem podsuszyć i nie pomogło, po podlaniu bez zmian. Rano jest ok, w ciągu dnia nie wiem, przed zgaszeniem zauważam ze są opadnięte. Czy może mieć to związek ze światłem? MH ts1000 50% mocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Czerwca 2021 @Ujarany wilgotność, temperature masz dobrą? mi się wydaje że ją przesuszasz nalej jej dużo wody i sprawdź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ginekolog Napisano 23 Czerwca 2021 Ciezko bedzie zdiagnozować poprawnie z jednej fotki i ogolnie mało informacji podales. Podnieś donice i ... Jak bedzie lekka to trzeba podlac. Poczytaj o metodzie wazenia donicy. Jak sa przelane i podlejesz to bedzie jeszcze gorzej. Jak przesuszone i nie podlejesz to po prostu bardziej liscie opadną i czas podlać.. Moze podaj jaki masz tam klimat i ile wody co jaki czas lejesz jakie ph. Bo narazie tylko wiadomo ze swiatlo maja od 21 do 17. Co za pestki ? Co do leda nie znam sie na LED ale spróbuj może dać ciut wiecej % W tej loterii przy tylu niewiadomych stawiam chyba na przelanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ujarany 3 Napisano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Stan na dziś rano na zdjęciu. Temp 22c wilg 65%. Ogólnie jakieś 5 dni temu się to zaczęło to podlałem ponad litr bo ziemia była sucha i doniczka lekka. Dużo wody wyleciało dołem doniczki. Następnego dnia znowu to samo ziemia sucha, doniczka lekka, wiec podlalem znowu ponad litr tym razem z biobizz bloom. Ziemia ładnie wszystko wchłonęła, prawie nic nie wyleciało i doniczka stała się dosyć ciężka. Od tego czasu nie podlewam (było to w poniedziałek wieczorem). Dzisiaj rano ziemia nadal delikatnie wilgotna i doniczka jeszcze nie jest lekka wiec poczekam do wieczora i dopiero podleje. Niezależnie od tego co robiłem to rano zawsze liście wyglądały ok. Wczoraj przeniosłem wiatrak mieszający na dół obok wlotu powietrza, może była słaba wentylacja? Lampa jest jakieś 40-50cm od szczytów, dzisiaj zmierzę dokładnie ale i tak nie pójdzie już wyżej. Boje się przypalić dziewczyny, wypowiedzcie się proszę jeszcze w tym temacie. Piona, miłego czwartku! Pestka automat, nie wiem jaki. Edytowane 24 Czerwca 2021 przez Ujarany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 24 Czerwca 2021 @Ujarany jest lepiej niż było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Czerwca 2021 przystopuj z nawozami na jakiś czas, więc co wychodzi że przesuszasz za bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Czerwca 2021 @Ujarany jaką masz doniczkę? Ja swoją podlewam 2l co 4 dni ale 4 dnia to już liście mocno wołają o wodę więc lej jej po prostu więcej wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ujarany 3 Napisano 24 Czerwca 2021 10 hours ago, Tester said: przystopuj z nawozami na jakiś czas, więc co wychodzi że przesuszasz za bardzo Przed zgaszeniem dzisiaj było tak jak rano, ale już sucho i doniczka lekka. Podlałem dlatego litr z biobloomem. Wcześniej dawałem jej bardzo mało nawozów, jedynie biogrow kilka razy na wege i teraz drugi raz blooma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) 13 godzin temu, Ujarany napisał: Przed zgaszeniem dzisiaj było tak jak rano, ale już sucho i doniczka lekka. Podlałem dlatego litr z biobloomem. nawozów to jej nie trzeba, to za mało lejesz wody, ale jak nie słuchasz co kto pisze to widocznie lubisz jak jest w takim stanie Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach