rysiekochucki 5 Napisano 28 Maja 2021 Witam Po przeprawie ze ślimakami postanowiłem kupić growboxa. Chcę uprawiać max 4 roslinki, tylko automaty. Znalazłem w sieci cos takiego: https://www.progrower.eu/pl/growbox-zestaw-do-uprawy/1506-zestaw-do-uprawy-growbox-hb-60x60x120cm-phytoled-gx200-5960858147447.html Jeśli chodzi o ten sprzęt to jestem kompletnie zielony i proszę o jakaś porade. Czy ten box jest ok? Czy w domu nie będzie zapachu? Czy moze powinienem kupić cos innego. Nie chcę wydawać wiecej niz 2500zl. Uprzejmie dziękuję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2021 skompletuj po prostu boxa z wentylacja tego co chcesz 60x60x120 nastepnie dokup tylko marsa ts1000 i wyjdzie ci i tak taniej i produktywniej i miodzio ❤️ ewentualnie ts600, ale to już ktoś się wypowie kto uprawiał na 60x60 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiekochucki 5 Napisano 28 Maja 2021 5 minut temu, MałyTopek napisał: skompletuj po prostu boxa z wentylacja tego co chcesz 60x60x120 nastepnie dokup tylko marsa ts1000 i wyjdzie ci i tak taniej i produktywniej i miodzio ❤️ ewentualnie ts600, ale to już ktoś się wypowie kto uprawiał na 60x60 Dzieki. Czy 60x60 wystarczy na 4 automaty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2021 @rysiekochucki ja na 50x50 robie 3 i raczej bedzie ok. To raczej ci starczy miejsca na jakies 4 kwadratowe po 6-9L i dobre lst Ale też powoli sądzę lepiej robić 2 półautomaty/sezony porządnie i ściągniesz dużo więcej niż z 4 automatów. Ale każdy robi pod siebie. Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysiekochucki 5 Napisano 28 Maja 2021 6 minut temu, MałyTopek napisał: @rysiekochucki ja na 50x50 robie 3 i raczej bedzie ok. To raczej ci starczy miejsca na jakies 4 kwadratowe po 6-9L i dobre lst Ale też powoli sądzę lepiej robić 2 półautomaty/sezony porządnie i ściągniesz dużo więcej niż z 4 automatów. Ale każdy robi pod siebie. Z fartem Zależy mi na tym żeby box był w miarę niski. 200cm odpada a ten 120 byłby fajnie schowany. Problem mam właśnie w tym, że nie wiem jakie komponenty dobrać. Wiadomo, ze moge kupic a pozniej dopiero nauczę sie na błędach, ze mam za mocną/słabą lampe czy słabą wentylacje. Co to jest lst? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 28 Maja 2021 @rysiekochucki ts600 ma pokrycie 45x45 przy kwitnięciu a ts1000 z tego co pamietam 60x60 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) @rysiekochucki po prostu naginasz rosline drutem do ziemi aby glowny szczyt pyl na dlugosc doniczki a odrosty rosly razem ze szczytem rownomiernie. Takie mniej więcej drzewko bonsai . Bo jak zostawisz rosline w pozycji prostej to ci w zaleznosci od odmiany moze ci wyjebac na 0.60cm albo 1.2m, a pamietaj 120cm boxa to i tak lampa ci wisi to zalozmy max wysokosc 80+-cm Edytowane 28 Maja 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Maja 2021 21 minut temu, rysiekochucki napisał: Co to jest lst? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2021 @Morenn to ja sie tu poce ... xD uciekam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Maja 2021 3 godziny temu, MałyTopek napisał: @rysiekochucki po prostu naginasz rosline drutem do ziemi aby glowny szczyt byl na dlugosc doniczki a odrosty rosly razem ze szczytem rownomiernie. Takie mniej więcej drzewko bonsai . Bo jak zostawisz rosline w pozycji prostej to ci w zaleznosci od odmiany moze ci wyjebac na 0.60cm albo 1.2m, a pamietaj 120cm boxa to i tak lampa ci wisi to zalozmy max wysokosc 80+-cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach