ppp 0 Napisano 19 Maja 2021 Jak jest z tym przesadzaniem automatów? Mozna przesadzać, jak można to do którego momentu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Maja 2021 @ppp ogółem najlepiej włożyć automat do docelowej doniczki z racji tego by oszczędzić roślinie stresu, istnieje tez taka opcja jak doniczki torfowe które wkładasz po czasie do ziemi i pod wpływem wody korzenie łatwo przechodzą z małej do dużej, oczywiście istnieje możliwość złapania pleśni więc to już od ciebie zależy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 19 Maja 2021 @ppp sytuacja wyglada tak. Przy moim ostatnim grow pojebalo mi się i włożyłem 2 pestki w jednego pota, wkurwilem się wyciągnąłem malutka panienkę palcami dosłownie bez podbierania pociagnalem wrzuciłem do prawidłowej. Dziś ta roślina jest najwyższa, zdrowa i najbardziej produktywna. Także już sam nie wiem 😄 piszą wszędzie ze się nie powinno, wiec jak nie trzeba to lepiej trgo nie robić, a jak już się zrobi to nic się takiego nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Maja 2021 @Dzielnicowy ważne żeby korzeni nie uszkodzić bo może roślina zamulić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 19 Maja 2021 @ppp jak robisz to umiejętnie to dlaczego nie. Sama niedługo bede przesadzała. Aktualnie roślinka jest we wcześniej przygotowanym pojemniku ; litrowe wiadereczko po kapuście oklejone taśma i przecięte na pol tak, ze trzyma je tylko gumka. W momencie przesadzania, ściągasz gumkę, wyciągasz jedna połówkę pojemnika i na luzie wyciągasz wcześniej zwilżoną ziemie z sadzonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach