Roter 0 Napisano 14 Maja 2021 Siema. Mam pytanie i proszę o odpowiedź kogoś doświadczonego w temacie. Posiadam wiadra, które są upierdolone po jakiejś zaprawie, coś w te klocki - próbowałem myć, czyścić, no ale jest tak pozasychane, że nie da się wszystkiego pozbyć z wiadra - i moje pytanie, czy wyścielenie wiadra workiem jest dobrym pomysłem? dziurki są w wiadrze, byłyby i na spodzie w worku. Czy w ten sposób korzenie się nie sparzą, zgniją etc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Maja 2021 @Roter zależy co tam w tych wiadrach jest ale powinno być dobrze wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roter 0 Napisano 14 Maja 2021 Tzn bardziej mi chodzi, czy te worki foliowe jakoś nie sparzą tej ziemi, korzeni? W wiadrach była kiedyś zaprawa murarska. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Maja 2021 @Roter Jak się w plastikowym wiadrze nie zaparzą to czemu w worku by miały? To dalej plastik, ważne jest, by było dobre odprowadzanie wody i to wszystko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach