Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 Siemka, są jakieś sposoby na dobre wysuszenie ziółka w całkowicie outdoorowych warunkach, przeprowadzić curring i przechowywać to zioło *na zewnątrz? Co do suszenie osobiście jestem dość przychylny metodzie suszenia w kartonowych torbach, są jakieś inne sposoby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Maja 2021 @Tadziqq na oucie można wysuszyć jednak zależy kiedy będzie suszenie, pod koniec outa może nie być to możliwe, ja suszyłem zawsze w papierowych torbach robionych z ręcznikóe papierowych i na słońce wystawiałem, raz nawet zbudowałem suszarnie w lesie z piecykiem gazowym włączony całą noc przebywając w niej ale i tak nie dosuszyłem musiałem na chacie dosuszać bo na dworze niska temperatura już była i wilgotno 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 @Szym Tak właśnie planowałem suszyć w papierowych torbach, będę suszył w wrześniu więc myślę że da radę, a da radę jakoś curringować tam zioło i przechowywać później? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Maja 2021 3 godziny temu, Tadziqq napisał: a da radę jakoś curringować tam zioło i przechowywać później? water curring ci chodzi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 @Szym zwykły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Maja 2021 @Tadziqq jak wysuszysz na oucie to będzie sukces @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 @Szym @Szymczemu? W wrześniu pewnie będzie bardzo ciepło, a metoda w torbach papierowych suszy się właśnie na out, bynajmniej tak wyczytałem @Szym z resztą jak małe szanse powodzenia jak mówisz że sam suszyłes w ten sposób, ewentualnie w nocy będę mógł pochować te torby do jakiegoś pomieszczenia gdzie nie będzie tyle wilgoci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Maja 2021 @Tadziqq chodzi mi o to że chcesz robić curringi nie wiadomo co na oucie, a dobrze będzie jak wysuszysz zioło, to już będzie sukces, bo suszenie na oucie bywa uciążliwe, może się deszcz pojawić, plecha, wrzesień różny bywa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 @Szym a jeśli już miałoby mi się udać to jakiś pomysł jak to później przechować? Myślałem o pakowaniu próżniowym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Maja 2021 @Tadziqq no zapakować szczelnie do jakiegoś pojemnika, tylko muszą topy być susze żeby plechy nie złapać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadziqq 9 Napisano 13 Maja 2021 3 godziny temu, Szym napisał: @Tadziqq no zapakować szczelnie do jakiegoś pojemnika, tylko muszą topy być susze żeby plechy nie złapać I mogę wtedy bez problemu to wszystko zakopać i jak będzie dobrze wysuszone to nic się nie powinno stać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Maja 2021 4 godziny temu, Tadziqq napisał: I mogę wtedy bez problemu to wszystko zakopać i jak będzie dobrze wysuszone to nic się nie powinno stać? tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach