kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 Witam !Kiedy mam zrobić ścianke jest to dzień 80 moich pomidorów już główny top nie ma białych włosków A prawie same brązowe ale za to dolne części są jeszcze pełne białych włosków, i moje pytanie czy mam odczekać aż wszystko się zrobi brazowawe czy gdy zaczekam na wszystkie to mi nie przekwitnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lipca 2019 Ciachnij tylko główny szczyt a resztę jeszcze zostaw 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo Normalnie ciachaj górnego topa dojrzałego a resztę możesz zostawić aż bardziej dojrzeje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 20 Lipca 2019 też bym tak zrobił górnego ciachnął a z tymi dolnymi jeszcze poczekał, krzak chyba trochę wyciągnięty ? wydaje mi się że przez to że nie miał zbyt dobrych warunków to stała się taka mała anomalia że szczyt szybciej dojrzał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 @Gumiś warunki wydaje mi się miał dobre od początku cały czas stale światło stała temperatura tylko wahania wilgotnosci. I dzisiaj scialem kilka liści to ścinać też dzisiaj tego gownego czy zbyt duży stres to wywola? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo ścinaj ja na outdoorze też miałem często górne topy bardziej dojrzałe bo dolne były zasłonięte i słabo słońce dochodziło, normalnie górę ścinałem a duł sobie dochodził, co do krzaczka twojego to nie widziałem go w całości ale chyba trochę wyciągnięty jest możliwe że słaba lampa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 @Gumiś lampa 80W 4500lm (czy jak to się nazywa ) na boxa 40x30. Wydaje mi się że odpowiednia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo to coś mu chyba zaszkodziło, nie wiem nie widać rośliny w całości więc ciężko ocenić , tnij tego topa najbardziej dojrzałego i po problemie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 @Tester zaszkodziło owszem, 3tydzień pomidora i za dużo nawozu dalem prawie uschly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo popaliłeś, przez pierwsze 2-3 tygodnie się nie daje nawozów jak ziemia jest nowa, potem stopniowo dawkować, ale coś masz swojego i to się liczy wiesz co palisz, a nie jakiś syf maczany od dilera i jeszcze bulić hajs @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 Mój pierwszy plant ,błędy popełnione ale już wiem żeby tak nie robic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubanczykoo 1 Napisano 20 Lipca 2019 @Tester Mój pierwszy plant, popełniłem błąd niestety 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo i tak dobrze jak na pierwszy krzak, niektórzy nic nie zbierają plonów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 20 Lipca 2019 @kubanczykoo tnij sucze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach