xier 0 Napisano 28 Kwietnia 2021 Witam planuje zakup obornika bydlęcego lub kurzego w jakich proporcjach go stosować przy 40litrowych dołkach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Kwietnia 2021 @xier kup sobie azofoskę w granulkach lepiej i wygodniej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xier 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Szym Chodziło mi o przygotowanie ziemi jak dojdą sadzonki czy może azowska też spełni rolę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Kwietnia 2021 @xier no spełni ma dużo azotu i różnych mikroelementów potrzebnych roślinom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xier 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Szym Ile przed włożeniem sadzonek powinienem ją wymieszać z glebą? i w jakich proporcjach polecasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Kwietnia 2021 @xier jak dajesz nową ziemię to nie dajesz, jak jakaś ze spota to tak na wyczucie z niedużą garść na 2-3 litry, i musiała by się rozłożyć azofoska bo jak wsadzisz młode roślinki to mogą się zjarać jak dasz za dużo, daj najlepiej nowej ziemi na start, krzaki podrosną i potem podsypke delikatną robisz azofoską no i o dolomicie nie można zapominać, dolomit można od początku dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xier 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Szym myślałem o kupnie ziemi zwykłej z biedronki lub dino i wymieszaniu ją z granulatem kurzym/bydlęcym żeby zyskała mikroskładniki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Kwietnia 2021 @xier taka ziemia powinna mieć tam składniki na start na te 2 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xier 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Tester Czyli nie opłaca się wystarczy że będę później lał jej np biohomusa na wegu? Czy jak to powinno wyglądać bo jestem zielony w sprawach odpowiednego dokarmiania roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Kwietnia 2021 @xier na oucie wygodniej azofoska w granulacie podsypujesz deszcz rozpuszcza i masz wszystko czego trzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xier 0 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Tester jaki miernik polecasz szukam jakiegoś taniego i efektywnego @Tester @Szym myślałem o takim KWASOMIERZ TESTER MIERNIK PH GLEBY ZIEMII 3 w 1 7881896707 - Allegro.pl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Kwietnia 2021 @xier o tym zapomnij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach