piotet 5 Napisano 22 Kwietnia 2021 czy wszystko ok, i czy czegoś jej brakuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Kwietnia 2021 jest ok, troche za dużo azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 22 Kwietnia 2021 @fxxx1337 dobra, dzięki a gnojówka z bananów mogę podlać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Kwietnia 2021 nigdy nie próbowałem, więc nie wiem, może ktoś inny sie wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, piotet napisał: czy wszystko ok, i czy czegoś jej brakuje? Na pierwszy rzut oka jest ok. Mały niepokój budzą krawędzie liści -delikatnie uniesone do góry, oraz z drugiej fotografii te dziurki. Jaką masz temperature? Daj znać jakie panują warunki, co lałeś ostatnio i w jakich ilosciach , jakie masz podłoże. Jeśli te "dziurki" nie powstały przez wypalenie światłem podczas oprysku, to może oznaczać początek problemów z Ca, obserwuj ten liść i całą rośline czy problem się pogłębia. Obecnie wygląda zdrowo, na tym etapie większość krzaków wygląda dobrze- mając nawet delikatne niedobory, częstotego tego nie pokazują.... problemy pokaża się za 2-3 tyg - a to już będzie troche za póżo i często ratowanie poblokowanej rośliny kończy się jescze gorzej. Ogólnie ciężko jest doradzić nie znając warunków jakie panują. ps. Sprawdź czy nie masz żadnego robacwta. Pozdrowik Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Gość zaćmienie mózgowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiesPolicjanta 6 Napisano 22 Kwietnia 2021 brakuje jej miłości i kocyka w zimne dni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 22 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem warunki ma trochę spartańskie, lampa 400 w hps w pomieszczeniu nie znam wymiarów ale odgrodziłem sobie kawałek folią, ostatnio przez tydzień lana sama woda przez nadmiar azotu, wcześniej lany biohumus, ziemia uniwersalna kwiatowa substral, miałem jakieś robaczki ale po spsikaniu wywarem z czosnku wyleciały z rośliny 2 jakieś muszki to je zabiłem i już żadne pajęczynki się nie pojawiają raczej od tego robactwa te dziurki i trochę ją popaliłem biohumusem.I nadal aktualne pytanie czy mogę podlać gnojówką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 22 Kwietnia 2021 jeszcze są takie kropki jest ich dużo i są małe, co mogą oznaczać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 22 Kwietnia 2021 9 godzin temu, piotet napisał: I nadal aktualne pytanie czy mogę podlać gnojówką. nie 5 minut temu, piotet napisał: jeszcze są takie kropki jest ich dużo i są małe, co mogą oznaczać? nie widać zbytnio ale pisałeś że miałeś jakieś robaczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Szym miałem, ale było widać takie plamki pod liśćmi i na liściach, a na tym liściu widać plamki tylko na liściu pod już nie. Może przewrażliwiony jestem i one już były a ja się dopiero teraz im przyjrzałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Kwietnia 2021 dziś moją uwagę przykuł ten liść, jaki może być powód tego że tak wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Wspominałem ostatnio o możliwym problemie z Ca. Nadal to podtrzymuje, poogladaj w internecie zdjęcia roślin z tym deficytem, poczytaj i dopasuj czy to może być to. I mi to wygląda na trochę więcej niż jeden problem, jeśli nie zgadniesz co im dolega to z dnia na dzień będą wyglądały coraz gorzej. Sfotografuj całą roślinę, z bliska z różnych stron i inne liście. Gdybym coś takiego zobaczył, to pierwsze co bym zrobił to delikatny oprysk cal-mag. Pozdrowik Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Gość ortograficzna szmata @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem @niewiemalesiewypowiem te dziurki ze zdjęcia które wrzuciłem 4 dni temu mogą być od oprysku wywarem z czosnku na robaki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 26 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem i tamte pozawijane liście ze zdj 4 dni temu są bo to jest jakiś mutant on od 2 dnia tak ma ale go zostawiłem bo się jeszcze w rozwoju nie zatrzymał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 4 Maja 2021 do kontroli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja 2021 Nie szalej z nawozami. Delikatnie popalone końcówki i poza 1 zdjęciem wydaje mi się że za dużo azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 4 Maja 2021 @Seba jak około 5 dni temu zapytałem to też mówili że za dużo azotu , już nie leje azotu, teraz nalałem po ponad 2 tygodniach samej wody wymieszaną gnojówkę z bananów 1 : 1 z wodą. Z powodu tego azotu robić flusha czy obejdzie się bez? Na nowych liściach nie widać oznak nadmiaru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Maja 2021 @piotet zostaw jak jest ale narazie nie lej już nic i obserwuj roślinę jak zacznie być delikatnie widać jakieś zmiany to wtedy wstaw zdjęcia i pomyślimy czy i co dolac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 4 Maja 2021 @Seba dobra, tak zrobię Dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 5 Maja 2021 Dziś zauważyłem że liście wiatrakowe zaczęły mocno usychać, ale nie wszystkie te z niższych partii rośliny. Ponadto liście oklapły tak jak bym przelał roślinę. Pytanie brzmi czy nic nie grozi roślince. Ps. oderwałem uschnięte liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach