Zenonowicz 11 Napisano 28 Marca 2021 Witam chciałem zapytać czy jest jakaś lapma led do kwoty np 600-700zl na allegro, która mógłbym użyć na sadzonki? Ilość sadzonek to plus minus 50-60(mniej więcej na powierzchni 70x70cm) chodowane będą w malutkich doniczkach przez około 2-3 tygodnie. Jesli zaś nie led-u do tej kwoty myślę, że jedynym rozwiązaniem będzie cfl ponieważ hps za dużo się nagrzewa. Tylko tutaj też pytanie ile trzeba będzie mi takich lamp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Marca 2021 @Zenonowicz coo? 50-60 roślin chcesz upchać w 70x70? Ty normalny jesteś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) No chodziło mi o sadzonki. Możliwe że przesadziłem xd wsadzę tyle ile się zmieści. Potrzebuję lampy na mniej więcej ten wymiar. Np taka żarówka która w rzeczywistości ma 25w bedzie ok. Jeśli tak to ile mniej więcej ich nabyć musiałbym? https://allegro.pl/oferta/zarowka-do-wzrostu-uprawy-roslin-e27-150x-led-100w-10511125120 Lub marshydro 100w ale z tego co rozumiem działa ona non stop ma max tj 100w? https://allegro.pl/oferta/mars-hydro-ts600-100w-lampa-led-grow-growbox-9769599720 Edytowane 28 Marca 2021 przez Zenonowicz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 28 Marca 2021 W sumie nie potrzebnie założony temat myślę że na same sadzonki mars hydro (ts600) (polecany na forum przy najniższym budżecie led) sprosta oczekiwaniom które oczywiście nieco zaniże 😁 dobranoc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 14 Kwietnia 2021 Zakupiłem marshydro 100w. I tak już ktoś wcześniej napisał, jedyny minus tej lampy to, to że jej wykonanie pozostawia wiele do życzenia, ale jeśli chodzi o cenę to myślę że jest adekwatne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach