ObeMoon 12 Napisano 28 Marca 2021 Witam Ruszamy z nowym projektem, tym razem przygotowani 💪🏼 Box: 40x40x120 Doniczki: 8L. Oświetlenie: Ledam 35W Dodatki: Stacja Pogody HTC-2, Urządzenie do mierzenia pH, wilgotności gleby Plan : Panienki narazie się kiełkują, jutro prawdopodobnie wpadną do ziemi. Na początek mała doniczka, ziemia compo sana (QUALITATS-BLUMENERDE) Następnie jak już będzie kilka pięter to docelowa donica ziemia All mix od BioBizz. Planowany trening to LST, ewentualnie może spróbuje wczesnego Toppingu Pytania: Jaka wentylacje możecie polecić ? Czy faktycznie tak bardzo opłacalne jest Co2 ? jakies podpowiedzi na pierwszy indoor ? 💪🏼 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 28 Marca 2021 (edytowane) Co2 do tak małego boxa jest nieopłacalne moim zdaniem. Wentylacja - ja do boxa 35x35x90 mam profan+ Ttmax o max prędkości 187. Filtr mam o przepływie od 160-240. Rura izolowana (duuuuuuzo cichsza od zwykłych z growshopow). Regulator obrotów ze znanego serwisu co by wiatrak spowolnić i jest elegancko. Panel mam ten sam co ty. Edytowane 28 Marca 2021 przez HappyCow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 28 Marca 2021 Czesc. Mam ten sam panel "ledam" 30 W i podobną powierzchnię boxa (0.17 m2). Dodalem do niego co2 bag. Nasiono wczoraj wlozylem do ziemi, po wczesniejszym wykielkowaniu (AK 47 AF). Chetnie bede odwiedzal twoją FR, zeby porownac z moją i zobaczymy ile są warte te saszetki z grzybnią, produkujace co2. Powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 28 Marca 2021 @dantes205 witam witam, w takim razie ja nie dam tego co2 i zobaczymy czy będzie jakas różnica. Powodzenia zycze 💪🏼 @HappyCow muszę pomyśleć coś o tej wentylacji, może zamówię coś podobnego do Twojego ale jest czas jeszcze 😂 słyszałem właśnie o tych rurach izolowanych z growshopow, ponoć słabo to wyglada 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 30 Marca 2021 Tak wiec mały up’ik Jak widać jedna panienka wyszła z ziemi, utrzymuje wilgotność na poziomie 70-80% temp. 25-29C @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 30 Marca 2021 Jak Ci się udaje utrzymać tak wysoką wilgotność? Ja mam nawilzacz i 2 naczynia z wodą z zamoczonymi szmatkami, a wilgotnosc max 60%. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 30 Marca 2021 @dantes205 ja ogolnie w domu mam 50% wilgotnosc, do boxa dorzuciłem tylko koszulkę zamoczoną w słoiku z woda i ewentualnie raz na jakiś czas psikam po ściankach woda. Tak to wyglada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 30 Marca 2021 Tak samo robie, psikam po ściankach i jest elegancko, w nocy mialem 90 wilgotnosci xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Marca 2021 @projze Łap bucha 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 31 Marca 2021 Siemanko Myśle, ze śmiało od dzisiaj można liczyć jej pierwszy dzień 💪🏼 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 31 Marca 2021 17 godzin temu, konopny_janusz napisał: @projze Łap bucha siadł konkretnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 1 Kwietnia 2021 Witam Wiec mamy dzień 2, trochę się wyciągnęła to dostała więcej ziemi na tyle ile pozwoliła doniczka, lampe dałem jakieś 20-30cm od rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Up’ik Witam, doszło kilka panienek. Wszystko jak narazie wygalada dobrze i jakos idzie do przodu Martwie się tylko, ze lampa może nie dać rady i zrobiło sie trochę ciasno 😂 Tutaj jak widać ślicznotka zaczęła kwitnąć Następna, tez No name i podejrzewam sezonowke, już ponad miesiąc na Wegu i żadnych oznak żeby chciała zacząć kwitnąć No i dwa maluszki 💪🏼 Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez ObeMoon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Kwietnia 2021 @ObeMoon wywal ten miernik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Szym co z nim nie tak ? 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Kwietnia 2021 @ObeMoon zakłamuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 5 Kwietnia 2021 @Szym jak mi się pH gleby nie zgadzało w poprzedniej roślinie to pomógł, pokazał za małe. Może nie jest najdokładniejszy ale najgorszy tez nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 14 Kwietnia 2021 Up’ik Panienki mają się dobrze, niektóre dostały nowy dom. 1.No Name Około tygodnia już 12/12 a tu dalej nic. 2. No name Jakos po malutku sobie kwitnie, co drugie podlanie daje zalecana dawkę Bio-Grow ,Top-Max, Bio-Bloom. Wszystko od BioBizz 3 i 4 No name Maluszki jak narazie, tą jedna mógłbym do większej donicy dać ale chyba zostawię ją w tel litrowej bez treningu ewentualnie może Topping ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Kwietnia 2021 15 godzin temu, ObeMoon napisał: Maluszki jak narazie, tą jedna mógłbym do większej donicy dać ale chyba zostawię ją w tel litrowej bez treningu ewentualnie może Topping ? jak na wegu to można 15 godzin temu, ObeMoon napisał: Jakos po malutku sobie kwitnie, co drugie podlanie daje zalecana dawkę Bio-Grow ,Top-Max, Bio-Bloom. Wszystko od BioBizz tu bym przystopował, krzak widać ma pierwiastki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ObeMoon 12 Napisano 15 Kwietnia 2021 @Szym dzięki za podpowiedzi, jak narazie nie widać żeby jej szkodziły te odżywki. Dawkuje według rozpiski od BioBizz dla ziemi allmix. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach