kamil25410 8 Napisano 23 Marca 2021 Siema. Wychodowałem już swoją pierwszą dame wyszła znakomicie. Teraz ogarnąłem sobie około 50m2 powierzchni ale to jest tak jakby ziemianka, Nie będzie tam problemu z wilgotnością ? Chcę wysadzić około 100 pestek automatów jakie najlepiej pokupować pod taką ilość ? Jakie żarówki żeby nie wyszło za to też miliony i jak najlepiej żeby było małe zużycie prądu ? Ile tych żarówek ?100 sztuk automatów to nie będzie za dużo pod taką powierzchnię ? Z góry dzięki za pomoc 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 23 Marca 2021 Jedną roślinę dopiero zebrałeś i już chcesz 100 automatow sadzic ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Marca 2021 @kamil25410 50 m2 chcesz oświetlić żarówkami ? Potrzebujesz raptem 2,5 miliona Lumenów, a to oznacza, że przykładowo musiałbyś kupić np. 200 sztuk CFL 250 W. Za same żarówki CFL wyszłoby 60 000 złotych. :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Marca 2021 @kamil25410 wentylacja tam by była ? chyba nie przemyślałeś wszystkiego i kosztów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 23 Marca 2021 No wentylacja będzie tam podprowadzona. Czyli nie warto mi robić tak dużej uprawy pod lampami ? Czy może zastosować inne oświetlenie? Pieniądze jakieś są już odłożone ale najlepiej jak najtańszym kosztem to zrobić ? Może lepiej by było robić to na oucie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Marca 2021 @kamil25410 jak chcesz indoor to musisz mieć do tego warunki jak nie masz to outdoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil25410 8 Napisano 23 Marca 2021 Warunki będą wszystko tam jest podprowadzone wentylacja będzie tylko zdziwiło mnie ta cena za te zarówki nie da się jakoś tego zminimalizować ? A jak nie żarówkami to czym to oświetlić ? Czy może serio lepiej zrobić outdoor pod tyle sztuk ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Marca 2021 @kamil25410 outdoor ja nie masz warunków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach