Czimi 0 Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Witam. Jest to mój pierwszy grow dlatego też liczę na rady oraz co o tym wszystkim myślicie. W tym tygodniu będę montował boxa, roślinka już jest w 4 dniu po wyjściu na powierzchnie. Nasiono - Quick One Auto (Royal queen seed's) OPIS W najbliższych dniach będę montował PC Box oto lista sprzętu który będzie mi służył do uprawy Quick One. Obudowa - inter-tech b-48 Lumeri 40w SPECTRUM Lumeri 60w SPECTRUM RESZTA SPRZĘTU: 2X Wiatraki in/out 1x Wiatrak w środku Termometr/miernik wilgotnosci Folia KILKA ZDJĘĆ Z OSTATNICH 4 DNI. Edytowane 16 Marca 2021 przez Czimi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Marca 2021 @Czimi musisz się śpieszyć bo roślina już jest a boxa nie ma 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 16 Marca 2021 @Szym Już się nie mogłem doczekać 😂 Myślę że do końca weekendu będzie gotowe i w następnym podeślę jakieś fotki jak to wygląda i co z roślinką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2021 Chiński Led @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 @konopny_janusz Co myślisz by było lepsze żeby uzyskać jak największy efekt? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2021 @Czimi jakiś hydro mars, na tak małą powierzchnię wystarczy ts600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) @konopny_janusz Nie zmieści się, szukam jak najmniejszych opcji do podłączenia aby roślinka miała więcej miejsca. Ten box to tylko pierwsza zabawa, potem planuje zmontować już namiot na 4. Myśle też pot dodać coś jeszcze aby miała więcej swiatla. Edytowane 17 Marca 2021 przez Czimi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2021 @Czimi podejrzewam że żarówka cfl już by była lepsza niż te chińskie Ledy, ale jak wolisz. Jeszcze są panele od ledam, ale nie wiem czy jest opcja wysyłki poza Polskę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 @konopny_janusz Myśle właśnie potem dodać jeszcze jedna mocniejsza żarówkę cfl, ale to już jak wszystko będzie zmontowane bd wiedział co i jak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 @konopny_janusz Teraz myśle czy odrazu nie zmontować tego namiotu bo to chyba bez sensu się męczyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) @Czimi spoko opcja, tylko ten panel dziwny, dobrze by było poczytać o nim opinie czy ktoś z growerów w swoich fotorelacjach go używał. Dla jak mnie lipnie wygląda. Cokolwiek nie zrobisz czasu masz mało bo roślinka już potrzebuje odpowiednich warunków Edytowane 17 Marca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 17 Marca 2021 Na PC boxa polecam obudowy tower. Sam taka posiadam, wysokość 60cm. To jak najmniejsze namioty, wrzucasz panele od ledam albo jakieś coby i będzie git 🙂 te panele co tutaj podałeś wyglądają na jakieś lipne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 7 minut temu, HappyCow napisał: Na PC boxa polecam obudowy tower. Sam taka posiadam, wysokość 60cm. To jak najmniejsze namioty, wrzucasz panele od ledam albo jakieś coby i będzie git 🙂 te panele co tutaj podałeś wyglądają na jakieś lipne Właśnie miałem problem z tym. Największa jaka znalazłem to 45cm... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 17 Marca 2021 1 minutę temu, Czimi napisał: Właśnie miałem problem z tym. Największa jaka znalazłem to 45cm... Poszukaj używek. Nowych nie znajdziesz takich, stare obudowy są do tego idealne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tylkozagladam 0 Napisano 17 Marca 2021 jak pc box to imo najlepiej 3x świetlówki philipsa, pc box to strata czasu. Po co osiągnąć 10 razy mniej w tym samym czasie z niedużą przewagą inwestycji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) Już zdecydowałem że przeżucam się na namiot 60x120, jutro zamawiam. Co mysliscie o włożeniu tej lampy do tego namiotu z panelem 100w?Nie długo mały update. 😊⏳ Edytowane 17 Marca 2021 przez Czimi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Marca 2021 @Czimi na taką powierzchnię pewnie lipa, jak chcesz w miarę plony to lampa musi być też w miarę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czimi 0 Napisano 22 Marca 2021 (edytowane) Mały update roślinki. Myślę że na razie ma się dobrze, czekam na namiot aktualnie stoi pod led 3710lm, 6000k. Została też przesadzona do większej doniczki. Dzień 9 (improwizacja) Edytowane 22 Marca 2021 przez Czimi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach