Zanioo 1 Napisano 7 Marca 2021 Panowie, szybkie pytanko. Ktory z tych 2 paneli jest lepszy ? Spier farmer 2000 czy mars hydro tsl 2000. Kiedys uzywalem mars hydro i bylem zadowolony ( 2017 rok, zielona seria) , ale teraz jakis czas wypadlem z obiegu, i nie wiem co jest na czasie. Wybieram pomiedzy tymi dwoma modelami ze wzgledu na cene i dostepnosc w moim kraju. Cenowo wychodza prawie tak samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Marca 2021 obie dobre, spider zalecana powierzchnia do oświetlania: : 95x125 cm, Flower: 60x125 cm mars 3’X6′ 90x180cm na wzrost; 2’x4′120x60cm na kwitnienie jaką masz powierzchnie boksa ? @Zanioo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zanioo 1 Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Laczna powierzchnia do pokrycia to 22m2. Ogolnie odkopalem jeszcze kilka starych mars hydro, jak dobrze pamietam nazywaly sie mh144, i zastanawiam sie czy wymieszac stare panele z nowymi czy uzyc samych nowych i starym dac spokoj ? Edytowane 7 Marca 2021 przez Zanioo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Marca 2021 @Zanioo no nieźle 22m2, no możesz użyć starych czemu nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Marca 2021 Chyba jakaś masowa produkcja xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CananisUk 4 Napisano 7 Marca 2021 Jak masowka to tylko hps albo SANlight Q-Series polecam Q6W gen 2 napewno bedziesz zadowolony w 100% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zanioo 1 Napisano 7 Marca 2021 No taka cwierc masowka, no ale mniejsza o wiekszosc. Co do hps, mam tam trudnosc z odprowadzeniem ciepla wiec niestety odpada. No skoro mozna uzyc tez starych to ok, zawsze pare groszy w kieszeni zostanie. Dzieki za pomoc Panowie i z fartem. Co do masowki, to kiedys to byly masowki 😉 tu rok 2011 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zanioo 1 Napisano 11 Marca 2021 Panowie wpadla mi jeszcze jedna opcja, panele optic6 gen3. Mial ktos stycznosc ? Jakie opinie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Zanioo napisał: Mial ktos stycznosc ? Jakie opinie ? nie, z tego co producent zaleca jest na 1,2x1,2m powierzchni, tylko ona jest w produkcji jeszcze? bo nie mogę znaleźć ceny Edytowane 11 Marca 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zanioo 1 Napisano 11 Marca 2021 Czy jest w produkcji to nie wiem, mam do wziecia z 2 reki kilka sztuk. Na oswietlenie tej samej powierzchni wyjdzie mi tak samo cenowo kupienie nowych mars/spider lub z 2 reki optic6 gen3 (uzywane pol roku, ma dowod zakupu). I teraz dylemat, brac nowki czy uzywki rzekomo wyzszej klasy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Marca 2021 @Zanioo nówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zanioo 1 Napisano 19 Kwietnia 2021 Jeszcze jedno szybkie pytanie. Jaka jest optymalna odleglosc od szczytu rosliny ? I czy powinna byc ona inna na flo i na vege ? Czy utrzymywac przez caly okres taki sam dystans od szczytu roslimy do lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zanioo jakieś 40-50cm 1 godzinę temu, Zanioo napisał: Czy utrzymywac przez caly okres taki sam dystans od szczytu roslimy do lampy ? raczej tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach