Bob drzewny 809 Napisano 24 Czerwca 2023 @Korzeń wszystko musi być pod ziemią tak 1.5 cm ziemi żeby było nad nią, mamy tu gdzieś poradnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca 2023 Całość i nie tykaj paluchami tylko czyms wysterylizowanym dziurę też rób czymś wysterylizowanym . Ja zwykle przecieram alkoholem daje jakieś 30sekund i przelewam wrzatkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) @Bob drzewny @CryStaff tylko na tym zdjęciu co dał jest już roślinka bez skorupki z listkami więc całości lepiej nie dawać pod ziemie Edytowane 24 Czerwca 2023 przez Kibic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Czerwca 2023 I dlatego żeby się z tym niedotykaniem i uważaniem tak nie pierdzielic ja zawsze polecam easyplugi.... chociaż i w tym ostatnio 2 mi się spierdzieliły 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca 2023 @WBBja kolejny wschody robię w germinatorze root it! Klonowalem w tych gąbkach torfowych i super efekty a do tego roślina od początku jest sztywna bo się osadza w tej gąbce @Kibicja bym dał .tylko ten szczyt dosłownie ciut pod ziemią .na next dzień już by był na wierzchu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Czerwca 2023 @Kibic rzeczywiście zniknęła skorupka, nie widziałem jeszcze takiej u nas na forum, to te 1.5 cm ziemi rzeczywiście mogłoby nie mieć sensu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korzeń 2 Napisano 26 Czerwca 2023 @Bob drzewny z tego powodu wysłałem, zdjecie ponieważ robie to 1 raz a wyglądało, jakby miały listki na jednym końcu rosnąć po włożeniu do ziemi roślinka na 2 dzień pokazała listek, teraz bardzo ładnie rośnie:) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korzeń 2 Napisano 30 Czerwca 2023 @Pendraw to zależy od odmiany ze te boczne nie poszarpane listki są tak duże? U mnie są trasznie małe i zginają się w dół @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Czerwca 2023 @Korzeń pierwsze listki mają taki urok, musisz poczekać na 5 palczaste, żeby coś ocenić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korzeń 2 Napisano 30 Czerwca 2023 @Bob drzewny czekam na wiecej listków już 6 dni ile jeszcze radzisz jej dać czasu mam zamiar ją wkopać w ziemię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 1 Lipca 2023 @Korzeń oj tego nie wiem, to już sprawy outdooru a na tym nie za bardzo się znam:( @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach