Gość Napisano 26 Listopada 2020 Witam wszystkich nie wiem czy pisze tu gdzie trzeba ale mam problem. Który widać na zdj. Więc tak odmiana 60day grejpfrut lampa hps 150w 2 tydzień flo w czym probl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Listopada 2020 @Damiant1991 ten liść pewnie naturalnie usycha, kontrolujesz parametry? ph? nawozy dawałeś jakieś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2020 @Damiant1991 U ciebie ogólnie liście nie wyglądają zbyt dobrze, bo te inne w tle też mają oznaki niedoborów. Ph sprawdź , a druga sprawa ile lejesz im nawozów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 Ogulnie mam 4 roślinki 1x ak47 i 3 x grejfrut dwie roślinki jadą na agrecol na kwitnienie i dwie na canabost stymulator wzrostu wszystkie miała ta sako ale tylko na dolnych dużych liściach górne są ok tylko mają białe końcówki i zagjęte w dół podlałem je dwa razy dopiero raz w tygodniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2020 @Damiant1991 Sprawdzałeś ph gleby? A druga sprawa to ile konkretnie lejesz tych nawozów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 26 Listopada 2020 Takie końcówki to ja mam jak za duże pH wody jest. Zdarzało mi się lać pH 7. Na drugi tydzień Flo, dolne liście odpadają. Sam zbieram kilka dziennie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Konkretnie to połowę dawki niż zaleca producent dodam że działo się tak zanim jeszcze lałem nawozy. Jakiś czas temu jedna z nim oklapła i więdła wyczytałem że brakuje magnezu dałem dolomit i wszystko się wyprostowało i sobie rośnie nawet ładnie kwitnie codziennie są efekty. Wydaje mi się że te liście nie mają wpływu na jej rozwuj ale boję się że może to się rozwinąć bardziej aż je szlak trafi a szkoda. PH jak wspominałem nie znane posaiadm phmetr analogowy ale gdy go wsadze w ziemię nic się nie zmienia cały czas pokazuje 7 Edytowane 26 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2020 @Damiant1991 Przestań lać nawozy , spróbuj się dowiedzieć w pierwszej kolejności, jakie masz rzeczywiście ph , jak nie możesz kupić miernika elektronicznego np. Adwa to kup sobie kwasomierz gleby 30 zł na allegro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 Ok w pacy mogę załatwić paski do PH tak że jutro to spwadze wezmę trochę gleby wymieszam z wodą i sprawdzę i odezwę się napewno w wynikiem może ktoś pomoże @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Listopada 2020 @Damiant1991 No tak zrób, jak będziesz znał ph gleby to wtedy będzie można ustalić, co robić dalej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2020 Jutro się odezwę dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 26 Listopada 2020 za dużo nawozów może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) A więc dwa testy wykonane przy zużyciu wody destylowanej i próbki ziemi Edytowane 27 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Listopada 2020 @Damiant1991 Ja bym zbił ph do 6 , jak podlewam to zwykle celuje w wodę o ph 6. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2020 Czym zbic PH samą woda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) @Damiant1991 Octem albo sokiem z cytryny, tylko bardzo delikatnie, abyś za mocno nie zakwasił wody. Na 1,5 litra wody kranowej odstanej 24 h, jaka ma 7,2 ph daje 2 łyżeczki soku z cytryny. Po dodaniu soku w tej ilości woda ma 6 ph. Edytowane 27 Listopada 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Czyli narazie nie podlewać nawozem tylko wodą z octem. Przez jaki okres tak podlewać Edytowane 27 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Listopada 2020 Ja bym zbił ph do 6 podlewając wodą z octem albo sokiem z cytryny i obserwował rośliny. Tylko nie daj za dużo tego octu lub soku z cytryny, bo przegniesz w drugą stronę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Listopada 2020 Powie mi jeszcze ktoś ile czasu dawać wodę z octem żeby zbic te PH. Czy można dać wodę do tego nawóz i wtedy octem wyregulować PH i dopiero podlać czy tylko wodą z octem narazie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Listopada 2020 @Damiant1991 o nawozach zapomnij jak masz ich za dużo, podlej raz porządnie i obserwuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach