ignitor 0 Napisano 7 Października 2020 WitamPosiadam 2 Zasilacze HortiLight 600W. Jeden z nich przestał działać. Skoro miałem 2 postanowiłem po podmieniać części żeby sprawdzić co jest nie sprawne. Okazało się że nie działa IGNITOR i udało mi się wyszukać że jest to po naszemu zapłonnik. Niestety nie udało mi się znaleźć zbyt wielu w internecie do kupienia. A te co znalazłem mają po 3 wyjścia a mój ma 2 i nie jestem pewien czy uda mi się, któryś z nich podłączyć. Załączam linki 2 zapłonników, które znalazłem oraz zdjęcia mojego zasilacza i proszę o pomoc w podłączeniu lub wyszukanie innego odpowiedniego zapłonnika. I jeszcze spytam - czy zapłonnik mógł ulec uszkodzeniu z powodu zbyt długiego kabla od zasilacza do lampy?Zapłonnik ZX 600W-1000WUkłaad zapłonowy 35-600W SKD 578Mój zasilacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Października 2020 @ignitor na razie nie mam jak na PC wejść potem jak wejde to coś pomyślimy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 9 Października 2020 W dniu 07/10/2020 o 17:02, ignitor napisał: czy zapłonnik mógł ulec uszkodzeniu z powodu zbyt długiego kabla od zasilacza do lampy? nie sądzę @ignitor jaką masz lampę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignitor 0 Napisano 10 Października 2020 14 godzin temu, Kozak napisał: nie sądzę @ignitor jaką masz lampę ? Mam dwie lampy Osram Plantastar 600W z czego ta druga dalej świeci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Października 2020 (edytowane) @ignitor czyli jeden zapłonnik jest uszkodzony ? bo masz dwa zapłonniki ? Edytowane 10 Października 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignitor 0 Napisano 10 Października 2020 3 godziny temu, Szym napisał: @ignitor czyli jeden zapłonnik jest uszkodzony ? bo masz dwa zapłonniki ? Mam 2 takie same zasilacze tyle że w jednym zapłonnik jest nie sprawny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Października 2020 @ignitor balast do hps 600w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignitor 0 Napisano 12 Października 2020 Kupić nowy to nie problem. Chciałem zaoszczędzić i naprawić stary. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach