roussuel2 0 Napisano 17 Września 2020 @Szym Luzz, bo teraz wpisałem i szukałem ile dawać to właśnie ludzie dają jedną garść do trzech nawet na litr. I polecasz aby podlać całym litrem czy lać jak standardowo lałem po pół litra? Ahh i jeszcze pisali niektórzy, że warto na koniec podlania sypnąć odrobinę pod łodygę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Września 2020 @roussuel2 podlej z litrem podsypke też możesz zrobić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roussuel2 0 Napisano 17 Września 2020 @Szym Okej, dzięki wielkie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roussuel2 0 Napisano 18 Września 2020 @Szym Siema, byłem w kilku sklepach i nie mogłem znaleźć Dolomitu, więc kupiłem coś takiego. Sprzedawca mówił, że to będzie okej jako zastępstwo Dolomitu. Teraz sprawdziłem jak to wygląda i ładnie się wszystko rozpuszcza w wodzie, mogę tym lać? Dać garść? Postać w ma granulkach szarych. https://big-agro.pl/produkt/supermag-wapno-magnezowe-polcalc/ Tutaj jest lepiej opisane co to jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Września 2020 @roussuel2 no możesz zastosować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roussuel2 0 Napisano 18 Września 2020 @Szym Okej podlane. Mam też zakupiony nawóz BioBizz Grow, to warto go stosować? W ogóle tę mieszankę z Dolomitem to mam raz podlać i spokój czy jakoś co tydzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Września 2020 3 godziny temu, roussuel2 napisał: Okej podlane. Mam też zakupiony nawóz BioBizz Grow, to warto go stosować? W ogóle tę mieszankę z Dolomitem to mam raz podlać i spokój czy jakoś co tydzień? zależy czy roślina potrzebuje pierwiastków czasem można dać coś na wzrost szczególnie po czasie, raz na jakiś czas, na oucie to podsypywało się raz na tydzień, półtora no ale out to inne warunki trochę łatwiej ph może spadać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach