Tester 1,460 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Podczas suszenia kwiatostanów często dochodzi do pleśni, zapytaj jak prawidłowo suszyć topy. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 29 Czerwca 2019 Mam takie pytanko, często suszyłem ziółko i mi pleśń łapał topy jak do tego nie dopuścić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Czerwca 2019 Musisz zapewnić odpowiednie warunki, przewiew i żeby za wilgotno nie było , możesz zawiesić całe topy na sznurku i suszyć albo ja robię tak że na siateczkę rozkładam pokrojone topy i susze co jakiś czas je przekładam aby się równomiernie z wszystkich stron suszyły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2021 Siemka, mam problem związany z barkiem czasu i chciałem zapytać czy da się jakoś obejść otwieranie słoików podczas curringu, ponieważ nie będzie mnie przy nich przez tydzień. Czy można prowadzić curring w nie dokońca zamkniętym naczyniu i np z saszetkami regulującymi wilgoć? Bo zostawić całkowicie zamknięte na tydzień to chyba by była katastrofa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 5 Września 2021 @mleczyk proces suszenia trzeba kontrolować bo pod spodem jakiś top może być wilgotny i plecha może się pojawić, samopas zostawić to loteria @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 19 Grudnia 2024 Witam suszyłem w boxie bez światła plony jak się łamały łodygi wrzuciłem w słoje. Są tam jeden dzień ale wszystko tak sianowato pachnie Gdzie popełniłem błąd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 19 Grudnia 2024 @Bluetooth83 byc moze nigdzie🙂 otwieraj codziennie sloiki na 15 minut i po kilku dniach poczujesz roznice. Czasami intensywny zapach pojawia sie dopiero po zmieleniu a w sloiku czuc bo czuc🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bluetooth83 15 Napisano 2 Stycznia Witajcie ogrodnicy w Nowym Roku Odnośnie mojego pierwszego suszenia doszedłem do wniosku że lepiej suszyć w jak największych gałęziach odwróconych do góry nogami. 2 wysuszyłem prawie w całości i zapach jest lepszy. 3 wysuszyłem w małych topach w suszarce z siatki i są bardziej sianowate. Wszystkie suszyłem w Boxie bez światła naturalnie Ale ogólnie jest zadowolony jak na pierwszy raz..... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach