Gość Napisano 26 Sierpnia 2020 Pomocy. Kosą wyjdzie mi najprawdopodobniej za niecałe 2 tygodnie i tak też mi się zaczyna urlop. Ostatnie nawozy lałem w sobotę i już chyba z nimi stopuje bo wszystko miało iść w wodę no ale urlop więc mnie nie będzie 2 tygodnie to zostaje tylko suszenie. Jak po kosie dam na sznureczki wiszCe w kartonowym pudełku z dziurkami to wytrzyma to wszystko bez pleśni i nie wyschnie na wiór? Temperature będzie ok 25°wilgotność ok 40% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kociumba 1 Napisano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Wyschnie na wiór może lepiej jakaś szafa etc. Karton dobrze zasysa wilgoć więc po 2 tyg bd wiór ? Ewentualnie spróbuj trzymać wyższa wilgotność koło 50% tylko nie wiem czy w kartonie uda Ci się to Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez Kociumba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2020 Chyba że zrobię z czegoś innego jak z kartona suszalre ale boję się że pojawi się pleśń. Bo przez dwa tygodnie nikt nie będzie tam zaglądał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kociumba 1 Napisano 26 Sierpnia 2020 Wrzuć mały wiatrak do środka żeby mieszał powietrze na dole i jakikolwiek dostęp do powietrza z poza miejsca suszenia i pleśni nie będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2020 No właśnie myślałem o wiatraku a teraz tak myślę że może okleję od środka jakąś folia ten karton wtedy wolniej będzie sie suszyło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kociumba 1 Napisano 26 Sierpnia 2020 Dobry pomysł Seba. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach