Majkut 0 Napisano 16 Sierpnia 2020 Witam. To moj pierwszy plant w ziemi canna z nawozami biobizz trypack indoor. Nasionko od taniesianie af, GirlScoutCookies. Temperatura w okolicach 28 dniem 23 noca. Wilgotnosc 50 Dokupiem torbe co2 boost. Box 40/40/120. Swiatlo cfl125w Wentylacja jeden mieszajacy drugi wyciagajacy. Roslinka trafila do ziemi poczatkiem lipca wiec juz z 70dni bedzie miala. Listki w ostatnich 2 tyg wstecz zaczely wykazywac objawy niedoborow K P a lałem zgodnie z zaleceniami producenta nawozu zaczynajac od 0,5ml / litr obecnie 4ml/litr tak co drugie podlanie. Robilem jej trening lst i dostaje 24/h swiatlo, ale iestety przerosla lampe. Wyzej jej juz nie da rady zamontowac. Topki sa bardzo misterne i nie oblane zywica jak te piekne topki z ogrodow breederow. Doradzcie co robic, czy to sie wgle oplaca trzymac i jak dlugo(narazie ciezko mi nawet zonaczyc te grzybki czy sa mleczne). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Sierpnia 2020 Jak ona początkiem lipca wsadzona do ziemi to ma 46dni jakos a nie 70. Zostaw ją niech kwitnie, widać że niedawno zaczęła, topy spucha i pojawia się trichomy. I po co 24h światła? Roslina potrzebuje chwile odpocząć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkut 0 Napisano 16 Sierpnia 2020 Sorki pomyliło mi się, poczatkiem czerwca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Sierpnia 2020 @Majkut a od kiedy kwitnie? Daj jakis booster na kwitnienie i sobie poradzi myślę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkut 0 Napisano 16 Sierpnia 2020 To mój pierwszy plancik więc ciężko mi to określić ale płeć pokazała już jakoś po 30 dniach, dwa tygodnie do tyłu zaglądałem do niej codziennie i cieżko mi zaobserwować jakikolwiek przyrost masy topkow. Leje jej po 4ml Biobizz Top Max i blooma co drugie podlanie. Topki wyglądają jak same listki i włoski. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Sierpnia 2020 @Majkut wiec jeszcze czekaj, napewno warto ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkut 0 Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) @Farmerka Nie mogę się nie zgodzić ? Ale mam jeszcze kilka takich prostych pytanek skoro już ktoś wgle mi odpowiedział: 1. Jak rozpoznać ze topki przekwitły i co się dzieje z takim krzaczkiem jak już sb przekwitnie i zostanie w ziemi. 2. Czy podlewanie czystą wodą o ph 6.0 jej nie zaszkodzi jak chodzi o listki bo ostatniu już wiele straciłem zwlaszcza tych przy topkach a jednak 3 dni na samej wodzie to roslinka zacznie zjadać siebie jak dobrze zrozumiałem inne wpisy 3. Czy w tej chwili usuniecie wszystkich szczytów poza 5 głownymi z najwiekszą ilością włosków miało by sens, czy to byłby za duży stress z racji że to automat. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Majkut @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 16 Sierpnia 2020 @Majkut Ja bym się martwił tak przy 90 dniu .Niezły ten automat że go tak na wysokość wysadziło mimo LST.Zaczynam się martwić co umnie będzie pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkut 0 Napisano 16 Sierpnia 2020 @glodek18 Niestety narazie wcale nie przekłada się to na plon ? No nic, będę dalej czekał, dam jej jeszcze z 2 tygodnie i zobaczę. Podstawową wiedzę czerpałem od PapaJointTV który powtarzał że jak ktoś nie umie zrobić automatu w krócej niż 70 dni to jest dupa nie breeder ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 16 Sierpnia 2020 Fajnie by było mój pierwszy doszedł w 86 dni ale do Papy to mi bardzo daleko .@Majkut @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 16 Sierpnia 2020 @Majkut 1. Mi kiedyś przekwitły auto na oucie pamiętam, plus przesuszylam to palenie nadawało się do śmieci. Co się z takim dzieje? No zdycha, przy odrobinie szczęścia robi rewega. Ale nie bój się, nie przekwitnie ci ? 2. Możesz podlewac sama woda, sprawdzaj ph też, bo ph 6.0 może zbic ci niżej i będą problemy. Co jakiś czas jak zobaczysz niedobory to dawaj nawóz. Ja i tak bym dala boosta jakiegoś żeby topy napuchly. 3. To nie ma sensu jak dla mnie. P.s Automat w 70dni? No to 90% osob uprawiających zioło to dupa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) 9 godzin temu, Majkut napisał: @glodek18 krócej niż 70 dni to jest dupa nie breeder ? Takie jest właśnie tanie sianie,omijaj z daleka bo kłamią na stronie w żywe oczy z plonami,kwitnięciem itp. Cytat A ten cały producent widmo „Tanie Nasiona Konopi” to pewnie jakiś koleś co sobie dodaje odmiany na swój sklep, wymyślając je lub też zgapiając z takich stron jak Sweet Seeds. Nie wyrośnie ci z tego na pewno ta odmiana z opisu, tylko - coś tam. Musisz wiedzieć że to najnowszy wałek polskich sklepów, własnej produkcji mają wszystko, w dniu otwarcia sklepu produkują po 200-300 odmian w tym najlepsze odmiany ze światowych banków. Oczywiście PRODUKUJĄ w cudzysłowi, bo faktycznie nic nie produkują po za opisami i zdjęciami z google. Zwróć uwagę że taki najlepszy producent jak dutch passion przez 30 lat stworzył 110 odmian, TYLKO, ale są to prawdziwe odmiany ustabilizowane. Podobnie royal queen seeds w 20 lat stworzył około 100 odmian. A Polaczek w dwa miesiące 200 odmian Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Gość Uzupełnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 17 Sierpnia 2020 17 godzin temu, Majkut napisał: Podstawową wiedzę czerpałem od PapaJointTV który powtarzał że jak ktoś nie umie zrobić automatu w krócej niż 70 dni to jest dupa nie breeder ? Papa Joint to ćwierć mózg. To tak Jak ktoś nie zbierze jabłek do końca kwietnia to chuj z niego nie sadownik. Breeder robi nasiona i swoje odmiany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkut 0 Napisano 17 Sierpnia 2020 @elo420 Słyszałem właśnie że deutshpassion i royal mają najlepsze seedy. Który z tych banków ma fajniejsze sativki i jak to wygląda z zamawianiem tego do nas na paczkomaty ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Sierpnia 2020 13 godzin temu, Majkut napisał: @elo420 Słyszałem właśnie że deutshpassion i royal mają najlepsze seedy. Który z tych banków ma fajniejsze sativki i jak to wygląda z zamawianiem tego do nas na paczkomaty ? Nie wiem jak z zamawianiem bezpośrednio ale przez pośredników jak najbardziej idzie nadać na paczkomat,wolałbym nikogo nie polecać(chyba że zapłacą?).Z całą pewnością unikałbym na pewno świeżych sklepów oraz wszystkiego co wywodzi się z forum #,to tak dla bezpieczeństwa.?️♂️? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach