Zielopuszek 3 Napisano 22 Sierpnia 2020 Dlaczego mój automat ma 3 łodygi? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Sierpnia 2020 @Zielopuszek jak 3 łodygi, może się zwyczajnie krzaczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 23 Sierpnia 2020 @Szym no popatrz tu i ona już ma trochę a inne są duże a ta dopiero zaczęła iść do góry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2020 @Zielopuszek to taka anomalia czasem się zdarza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 23 Sierpnia 2020 @Szym ale to chyba na dobre wyjdzie czy nie? Raz że fajnie do lst bo wywinę 2 boczne w prawo i lewo no i chyba większy plon będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2020 @Zielopuszek no tylko zobaczy się jak będzie krzak rósł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 3 Września 2020 @Szym rośnie malutki i ma jakieś plamki i ubytki na 2 listkach. Co to może być? Wszystkie tak się prezentują. Co o nich sądzicie? Będzie soczyscie? Tylko dziś pojawiły mi się rdzawe kropki na liściach w 2 większych pannach, tylko nie wiem dlaczego pojechales szybciej bo nie było nic do tej pory. Ktoś tak miał pojedyncze liscie odwrocone spodem do góry przy lst? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Września 2020 @Zielopuszek dobrze jest podlewaj wodą i kontroluj ph i będzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 3 Września 2020 nobody's perfect, nie sraj ogniem, nie masz sie czym przejmowac. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 5 Września 2020 (edytowane) Tak się prezentują na dzień dzisiejszy ? 2 duże to royal albo white dwarf bo nie miałem podpisanych doniczek a miałem obie lecz czesc padła tj. Wspominałem. A ta najmniejsza stojąca z przodu sama to autoBLueberry wszystko z rqs. Wydaje mi się że mała zaczęła tak pachnieć intensywnie aż czuć w powietrzu taki zapach cytrus limonka coś tego typu . Niepokoją mnie koncoweczki listków na kwiatach w dużych roślinach , wyglądają jakby im koncoweczki popaliło. Co o tym myślicie? Są już w pelnej fazie kwitnienia? Bo bo mi ciężko to jeszcze odróżnić Edytowane 5 Września 2020 przez Zielopuszek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Września 2020 @Zielopuszek dopiero się zbierają do kwitnienia, lej po całości doniczki i na razie wodę + można z dolomitem dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 5 Września 2020 Tutaj lepszy podgląd na te końcówki liści ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarKol 0 Napisano 5 Września 2020 (edytowane) @Zielopuszek miałem tak gdy światło led było za nisko i za mocno ustawione. Końcówki górnych liści żółte i wyblaknięte Edytowane 5 Września 2020 przez MarKol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 6 Września 2020 @MarKol ale ja kilka dni temu podniosłem lampy bo były jeszcze bliżej i nic im nie było. Sa jakoś 40 cm od roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Września 2020 @Zielopuszek jaka temperatura, wilgotność, masz sprawną wentylacje? co im lałeś? podlewasz raz a konkretnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 7 Września 2020 @Szym temp ok 24 stopni. Wilgotność nie wiem ale może być za niska. W chce dogrzać boxa i myślałem o tym żeby dać żelazko bo mam stare nie potrzebne a ma termostat , ustawić je na minimum żeby nie było za gorąco i na nie dać mokra szmatkę. Ci o tym myślisz? @Szym tak poewamraz a konkretni. W teraz przez tydzień nie lałem bo wcześniej za często podlewałem i dziś je podlej tylko nie wiem czy sama woda czy dodać biohumus super forte z agrecol lub agrecol żel dla roślin kwitnących troszkę przeterminowany ale czytałem że jeśli po wstrzasnieciu wygląda ok to jest dobry @Szym a lałem im biohumus super forte i dodałem florovit pronatura siła minerałów 3w1 powierzchniowo i woda z gotowanych ziemniaków niesolona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Września 2020 Godzinę temu, Zielopuszek napisał: W chce dogrzać boxa i myślałem o tym żeby dać żelazko bo mam stare nie potrzebne a ma termostat , ustawić je na minimum żeby nie było za gorąco i na nie dać mokra szmatkę. Ci o tym myślisz? żelazko nie jest do takich rzeczy Podlewaj czystą wodą na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 8 Września 2020 @Szym teraz się przyjrzałem dokładniej to te końcówki nie tylko podsychaja ale też wykręcają się w taki jakby Świderek patrz na zdj. A jeden dolny liść to wgl jasnozielony się zrobił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Września 2020 No możesz trochę azotu rzucic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielopuszek 3 Napisano 11 Września 2020 @fxxx1337 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach