Peya 3 Napisano 10 Sierpnia 2020 Witam jak w temacie. Co zrobic na przesuszone zioło. Topy rozsypujà sie jak wióry. Mozna je czyms je spryskać albo coś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) @Peya włóż do pojemnika / worka skórkę pomarańczy Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 10 Sierpnia 2020 Nie przejdzie zapach pomarańcza na zioło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Sierpnia 2020 @Peya nie wiem a nawet jak by to dobrze, ale chyba nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 10 Sierpnia 2020 Dobra spróbuje. Dzieki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 10 Sierpnia 2020 Szym jak długo trzymać te pomarańcza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Sierpnia 2020 @Peya zależy ile dasz tej skórki i do jakiego pojemnika/worka włożysz i ile topów będzie, tylko te topy zapewne nie będą równomiernie wilgotne, dlatego jak skórkę wyciągniesz to topy przemieszać aż się równomiernie rozłoży wilgoć, chusteczkę jakąś wilgotną też można by było i uważać na pleśń, jak coś to podsuszyć jak za bardzo wilgotne były by topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 10 Sierpnia 2020 @Szym myślisz że jakoś palenia bédzie gorsza przez takie przesuszenie ? palenia jest około 100 g na razie dałem do jednego pojemnika ze skórami jednego pomarańcza . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Sierpnia 2020 @Peya nie sądzę 4 godziny temu, Peya napisał: myślisz że jakoś palenia bédzie gorsza przez takie przesuszenie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Szym czytałem troche o curing ponieważ chciałbym zrobic ale nie wiem czy to ma sens bo z tego co wywnioskowałem to nie może być aż tak wysuszone pomidory. Aczkolwiek po jednym dniu z tá pomarańczá całkiem innne zioło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Sierpnia 2020 @Peya jak nie może jak to i tak do wody leci, chcesz robić curing ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 11 Sierpnia 2020 Nie water curing. Curing w słoikach na dwa miesiáce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peya 3 Napisano 11 Sierpnia 2020 Nie ważne idé spać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach