Guber132 1 Napisano 5 Sierpnia 2020 Czy jest jakiś inny sposób żeby okreslic idealny czas na przesadzanie niż patrzenie na korzenie wyrastające ze spodu doniczki? mają 3 tyg, rosną bardzo dobrze ale cały czas nie widać tych korzeni. Siedzą w donicach 2l, jedna przerosła tydzień temu to ja wsadziłem do docelowej, a reszta nic, wyciągnąłem jedna to ziemia (mokra) od spodu zaczela się urywać, jakby te korzenie były za mało rozwinięte wiec leży cały czas w 2l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Sierpnia 2020 @Guber132 a kto powiedział że przesadzać aż korzenie zapełnią doniczkę, krzak trochę podrośnie z 2 tyg i możesz przesadzać zależy jeszcze w jakiej wielkości doniczce rośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guber132 1 Napisano 5 Sierpnia 2020 @Szym No rośnie mu 6 piętro w 3 tyg, liście dość sporawe i w doniczce 2L. ile go tam trzymac jeszcze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Sierpnia 2020 @Guber132 możesz go przesadzać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach