Inny91 7 Napisano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) 13/08 Kwiatki po toppingu zaczynają w końcu rosnąć zajęło im to z 3 dni ale wracają na dobry tor. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Inny91 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy ktoś może mi poradzić co to może być? Liście od dołu brązowieja, czerwienia się? A z kolei od góry delikatnie przechodzą w żółta barwę? Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Inny91 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) @Inny91 podlewaj bo gleba widać że sucha i możesz azotu dać trochę bo liście blade albo taka fotka Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2020 Te liście od spodu to chyba normalne w bluberry. Ogólnie rośliny wyglądają ok. Są trochę blade ale jak będą jeszcze bardziej żółte się robiły to daj azotu i sprawdź jakie masz pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 23 Sierpnia 2020 (edytowane) @Szym są bladawe jakiś czas temu nie mialem jeszcze EC miernika i poszło za dużo więc ostatnie 2 podlania sama woda. Dałem im teraz jeść zobaczymy za jakiś czas, obniżyłem też lampę z 60cm na 50 @Seba691 z tymi liśćmi to dziwna sprawa bo na niektórych tylko tak to wygląda i nie na wszystkich roślinach więc mnie to zmartwiło ale jak mówisz że to normalne przy blueberry to będę spać spokojnie. Ph ciągle 5.9-6.0 leci. Edytowane 23 Sierpnia 2020 przez Inny91 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 27 Sierpnia 2020 27/08 poszedł mały trim i spuściłem je z druta ? jak myślicie robić LST w sensie podwiązać je do donicy czy zostawić niech trochę urosną i potem na siatkę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 27 Sierpnia 2020 Jakie masz warunki w box ? Ten kokos widać ze jest przesuszony. Podlewaj je po całej powierzchni. Ile wody lejesz na donice ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 27 Sierpnia 2020 @Totoro w tej chwili 1l leje ale zamierzam zwiększyć bo co 2 dni wołają o wodę. Miałem już nauczkę jak przelałem kiedyś i teraz zapobiegawczo zwiększam powoli dawkę. Lepiej lekko przesuszyć niż przelać ? Temperatura w dzień 23-25 a jak śpią gdzieś w granicy 20 stopni będzie. Wilgotność na 60-65% w dzień jak noc to i nawet do 70 podbija. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Sierpnia 2020 @Inny91 36 minut temu, Inny91 napisał: niech trochę urosną i potem na siatkę? tak bym zrobił 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 28 Sierpnia 2020 Wiecej wody (1.5L na donice), panny sa blade, podawaj wiecej azotu, i panel wisi za wysoko, daj go na okolo 40cm. od szczytow. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inny91 7 Napisano 28 Sierpnia 2020 @CheMsKuN tak też myślałem że lampa zbyt wysoko i już raz opuścilem spróbuję jeszcze niżej dać tak jak mówisz na około 40cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach