Bori_00 0 Napisano 29 Czerwca 2020 Witam wszystkich zainteresowanych moim tematem. Mam pytanie co do ścinki moich automatów. Mają po 3 miesiące liście wysychają dziwny kolor. W większości kolor włosków jest brązowy i chciałbym się dowiedzieć kiedy zbierać i suszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 29 Czerwca 2020 @Bori_00 czyli były by już gdzieś do ścięcia jak to auto, ale ten topek nie wygląda na napuchniętego może takie geny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bori_00 0 Napisano 30 Czerwca 2020 @Tester warunki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 @Bori_00 nie masz czym sprawdzić trichomy? Inaczej pewności mieć nie będziesz, że są gotowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bori_00 0 Napisano 1 Lipca 2020 Tak mniej więcej wyglądają wszystkie kwiaty przy niektórych nitki sa brazowe lub brozowo mleczne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Lipca 2020 @Bori_00 trichomy chyba mleczne jak chcesz to zetnij topka i testuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 1 Lipca 2020 @Bori_00 kup lupę lub mikroskop x60 i sprawdź trichomy. To wydatek rzędu 30 pln. Za tyle to się grama na mieście kupuje a Ty oszczędzisz na gramach to wydaje na lupę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bori_00 0 Napisano 1 Lipca 2020 Dzisiaj idę po lupę i wyślę zdjęcia tylko martwi mnie to że posadziłem je 1 kwietnia a mamy 1 lipca kwiaty raczej małe nic nie puchnie a tym bardziej włoski są niewiem czy wyschnięte czy co. Da się z tego coś uratować? I czy jak urwę topka i go zjaram takiego swierzaka to mam coś poczuć jak kolwiek? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 1 Lipca 2020 @Bori_00 wloski mają brązowieć. Jeśli tworzy nowe białe włoski to znak że wciąż kwitnie. Jeśli chcesz lepsze topy zaopatrz się w pk lub ewentualnie w sklepie ogrodniczym w proszek "burza kwiatów". Mogły przestać puchnąć przez stres lub z braku dobrych warunków. Lub dalej będą puchły. Ile już kwitnie? Pewnie półtorej miesiąca. Kup lupę daj fotki trichomow i się coś powie więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 1 Lipca 2020 @EneDue z tymi włoskami to dziwna sprawa. U mnie już końcówka, zaczyna się bursztyn pokazywać i zaczęła nowe białe wypuszczać. I tak mam chyba zawsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 1 Lipca 2020 Podejrzewam że ma dobre warunki i czuje że jeszcze może zwiększyć szanse na utrzymanie gatunku. Nie ma stresu są warunki to sobie wydłuża flo ile może @Bimbrownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach