zephyr 0 Napisano 27 Czerwca 2020 Siema, dopiero co zaczynam w outdoorze. To juz chyba 9 dzien sadzenia a moje roslinki dziwnie opadły. Często je podlewam ale nie robie bagna. Na dworze siedza od rana do wieczora, na noc je zabieram na parapet żeby nie zmarzły. Wiecie czym to jest spowodowane ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 27 Czerwca 2020 @zephyr opadły tak z dnia na dzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 27 Czerwca 2020 Już wczoraj opadły ale myślałem że to przez brak słońca więc poczekałem jeszcze jeden dzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 27 Czerwca 2020 @zephyr A nawoziłeś ją czymś? Może przelałeś nawozem, albo mogła się uszkodzić przez wiatr. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 27 Czerwca 2020 Wiatru nie ma prawie wcale a nawozu jeszcze nie używam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 27 Czerwca 2020 @zephyr no to ja nie wiem, ale jedyne co chyba możesz zrobić to czymś ją podeprzeć i liczyć że odżyje I radziłbym też wodę rozlewać po całej donicy a nie tylko na środek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 27 Czerwca 2020 Problem w tym że nie wiem czy dawać na słońce czy trzymać w cieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 27 Czerwca 2020 @zephyr dawaj na słońce bo jeszcze bardziej łodyga się będzie wyciągać i jeszcze bardziej będzie się wywalać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Nie ma słońca i tyle. Podnieś ją i podsyp dość dużo i daj jej słoneczko a wode lej po całej powierzchni Edytowane 27 Czerwca 2020 przez fxxx1337 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 27 Czerwca 2020 Co wy wszyscy pierdolicie !? W doniczce susza i krzaki przegrzane, bo pewnie wiatru tam brak. Podlej tak zeby woda wylala sie dolem doniczki, i postaw w cieniu (jutro wystaw na slonce). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 27 Czerwca 2020 Ona nawet nie ma siły stać w pionie. Podsyp po same liście i podlej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 27 Czerwca 2020 Dałem je na parapet w pokoju, sporo podlałem i same się już jakoś ustawiły w pionie. Dzięki za odpowiedzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach