wolf1990 4 Napisano 24 Czerwca 2020 SiemankoDalej ja ze swoim boxem.Mam już kupione światło Plantphotonics AMETHYST ENERGY DS 50 130W LED GROW LIGHT.Led ma 50w i odpowiada niby hps 130wPłyty na boxa też już wycięte, ale mam jeszcze szansę je przyciąć bo są nie złożone.Teraz pytanie, czy ten led da radę pokryć powierzchnię 30x60? Czytałem trochę i mam coraz większe wątpliwości.Producent pisze, że:Idealny na 30 x 30 cm lub 40 x 40 cmOK dla 50 x 50 cmTeoretycznie powinno być ok, ale czy napewno? Czy nie będzie brakować tych pare watów?Proszę niech wypowie się ktoś obeznany w temacie. To już ostatnia nurtujące mnie rzecz w budowie tego boxa. Jak będę pewnien biorę się za składanie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Czerwca 2020 @wolf1990 skoro sam producent pisze że max do 50cm to nie doświetli Ci twojej powierzchni dobrze, niech jeszcze koks @CheMsKuN się wypowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf1990 4 Napisano 24 Czerwca 2020 @Szym no właśnie nie wiem jak to się liczy. Czy obliczając m2 wyjdzie max 0.25m2 i tu bym nie było problemu bo będzie u mnie nie całe 0.19m2. Czy maksymalny zasięg gdzie dociera światło i wtedy jest max 50cm. Tylko idac tym tokiem myślenia trzeba pamiętać, że mylar czy inne folie też rozpraszają światło właśnie żeby doleciało dalej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Czerwca 2020 2 godziny temu, Szym napisał: niech jeszcze koks @CheMsKuN się wypowie Wypraszam sobie, wszystko na twarorzkach ? @wolf1990 Twoj panel nie ogarnie Ci calej pow. boxa. Srodkowa czesc topow (tych co beda besposrednio pod lampa) bedzie pewnie zacna, ale brzegi beda prawdopodobnie luzne . Jak masz fundusze to dokup cos takiego. https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf1990 4 Napisano 24 Czerwca 2020 @CheMsKuN @Szym @wolf1990 Znam te twarożki ?? W takim razie do jakich rozmiarów zmniejszyć boxa? 30x50? Leda mam i już nie chce nic dokupywać. Mogę jedynie skurczyć box. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Czerwca 2020 @wolf1990 30x50cm. to taki max., ale pownno zdac egzamin. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Czerwca 2020 1 godzinę temu, wolf1990 napisał: @CheMsKuN @Szym @wolf1990 Znam te twarożki ?? Najsmieszniejsze jest to ze ja o saa wiem wszystko (no ok, moja wiedza nie zawiera srodkow ktore weszly na rynek na przelomie ostatnich pieciu lat), ale w zyciu nie bralem nic poza danabolem (jest to oralny srodek, odpowiednik polskiego metanabolu, ktory rownierz bralem). Jestem oczytany, mam wiedze bezposrednio od ludzi ktorzy z cyklu nie schodzili latami (najczesciej polacy ?, ale niemiaszki tez czasami zadziwiali ? ). Ale zawsze balem sie skutkow ubocznych po cyklu ktory wymagalby klucie sobie dupy czy ud. Szczegolnie ze mowimy tu o rynku podziemnym, tak na dobra sprawe mozesz byc oczytany i miec cykl i odblok dopiety na naprawde ostatni guzik. A wystarczy ze bedziesz mial wyjebke w cyklu (co sie czesto zdarza, podziemne firmy padaja tak szybko jak powstaja nowe) i lipa, depresja, spadek libido, impotencja, bezsennosc, itd. Nie, dziekuje. Polecam stosowanie supli takich jak kreatyna i przedtreningowki polepszajace pompe miesniowa (tylko nie te mozgojeby na amfetaminie ?). W glutamine i bcaa nie wierze, stosowalem dlugi okres czasu, strata czasu i pieniedzy. No i micha oczywiscie, na masie dodatni na redukcji ujemny bilans kaloryczny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf1990 4 Napisano 24 Czerwca 2020 @CheMsKuN @Szym @wolf1990 I zrobiło się sportowe forum ? ja też natural z dużą wiedzą, aktualnie redukcja. Push właśnie jest robiony ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolf1990 4 Napisano 24 Czerwca 2020 @CheMsKuN Odpowiedź prosto od producenta.HiOk hopefully this will explain it!We recommend 300 watts of leds for 1m2 (thats 100cm x 100cm). Your light is 50 watts of leds which is 1/6 of 300 watts (the power needed for 1m2) so its enough for 1/6 or 0.17m2 . Your 30cm x 60 cm box is 0.3*0.6 = 0.18m2 which is close enough!Mimo tego i tak zrobię boxa na 30x50. Pare centymetrów nie zmieni za wiele, a będę miał pewność że wszytsko ma wystarczającą ilość światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 24 Czerwca 2020 @wolf1990 Oni napisali " which is close enough! ", a ja tego tak nie widze. Zrob boxa 30x50 i bedziesz stal na bezpiecznym gruncie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach