Lukasz1989 2 Napisano 23 Czerwca 2020 Cześć, mam jeden krzak AK47 i dwa Darka Jack. Wcześniej trzymałem je na balkonie po rozrośnięciu przeniosłem je pod foliak. Po kilku dniach liście na końcach AK47 robią się suche jakby usychały. Roślinkę podlewam regularnie. Pytanie jest takie, czy robię coś źle w sensie mało wody lub nawozu, czy jeszcze coś innego? Poniżej dwa Dark Jackie po lst jak na razie pięknie rosną. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 23 Czerwca 2020 Woda bez nawozu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Czerwca 2020 @Lukasz1989 fotorelacje będziesz prowadził? bo nie wiem czy przenosić temat i lej samą wodę na razie, możesz dodać do niej dolomitu i podlać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 24 Czerwca 2020 Będę prowadził fotorelacje, dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 25 Czerwca 2020 Te kuleczki na łodydze co to jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 26 Czerwca 2020 C.D. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 26 Czerwca 2020 W dniu 25/06/2020 o 19:09, Lukasz1989 napisał: Te kuleczki na łodydze co to jest? normalna sprawa @Lukasz1989 dolomitem rozrobionym z wodą podlej krzaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 26 Czerwca 2020 Ok, dzięki za info. 2x Dark Jack dalej naginam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 2 Lipca 2020 Po czym rozpoznać, że AK jest gotowe do ścięcia? Foto z dzisiaj. Dark Jack zaraz zacznie kwitnąć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 @Lukasz1989 po trichomach albo wizualnie się ocenia topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 2 Lipca 2020 @Tester wizualnie tzn? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 @Lukasz1989 no jak widzisz że topy napuchnięty włoski w większości brązowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 14 Lipca 2020 Połowa AK47 ścięta, suszy się ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 14 Lipca 2020 @Lukasz1989 ja tak w innym temacie, co to masz za pomidory? I widzę że liście u nich też uwaliłes, są różne zdania na temat urywania liści, jakie jest Twoje?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz1989 2 Napisano 15 Lipca 2020 @Farmerka teściowa i kilku doświadczonych ogrodników sprawdziło żeby ścinał liście i faktycznie mam dużo owoców. Bez ścinania liści, po kliku tygodniach nie wyszedłbym do foliaka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 15 Lipca 2020 @Farmerka pozwól, ze się wtrącę i dorzucę swoje zdanie. Ja urywam liście pomidorów z kilku względów, liście są narażone na wilogć podczas podlewania wiec łatwo mogą zachorować, one również dotykają glebe a z niej pochodzi najwiecej chorób no i jak usuniesz te dolne liście to masz lepszy dostęp powietrza i łatwiej utrzymać zdrowe rośliny ? Podobno pierwsze grono potrzebuje 3 piętra liści pod nim żeby dojrzały choć ja rok temu obrywałem liście do pierwszego grona i wszystko było git ale sadziłem „egzotyczne” odmiany pomarańczowych pomidorów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 15 Lipca 2020 @SicWolf ja u siebie tez oberwalam liście, ale nie wiem czy to ma jakiś plus, dlatego pytałam. Dobrze wiedzieć to wszystko co napisałeś. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach