Ontonieja 0 Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Witam! Od jakiegoś czasu coś mi zaczęło zjadać roślinkę wydzielając przy tym dziwny śluz. Byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź co to jest. Przepraszam za nieostre zdjęcia, ale da się mniej więcej coś zobaczyć. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Ontonieja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Ontonieja ślimaki, i twoja roślinka jest prawdopodobnie popalona nadmiarem azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ontonieja 0 Napisano 21 Czerwca 2020 @Tester Dzięki bardzo za pomoc. Czy jest jakiś skuteczny sposób na ślimaki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 21 Czerwca 2020 @Ontonieja To nie nadmiar azotu tylko niedobor magnezu, calmagiem ja podlej, a na slimakach sie nie znam ja tylko indoor. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Ontonieja ślimakol granulki, wokół rośliny posypać ale nie blisko łodygi @Ontonieja lałeś jakiś nawóz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ontonieja 0 Napisano 21 Czerwca 2020 @Tester Na początku Planton K, ale nie w dużych ilościach, a niedawno zacząłem je podlewać nawozem mineralnym do roślin kwitnących Compo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Czerwca 2020 @Ontonieja to mogłeś przenawozić, mogło się też zepsuć ph gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach