zephyr 0 Napisano 20 Czerwca 2020 Siema, dopiero co zacząłem swoją przygodę z uprawą. Nastawiłem się na outdoor w doniczkach. Moje roślinki już wyrastają z ziemi i niedługo powinny im się pojawić pierwsze listki. Wtedy powinienem wystawić je na słońce. I tu pojawia się problem. Przez ten i następny tydzień cały czas ma być pochmurno i padać. Sam nie mam lamp żeby je naświetlać w domu. Co byście mi poradzili w tej sytuacji? ☹️ Ps. (Odmiana to AK 47 Auto, jakby ktoś się pytał) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @zephyr poradzilabym to czego nie możesz, czyli pod lampkę ? A jak nie to nie masz wyjścia, trzymaj na parapecie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 20 Czerwca 2020 @Farmerka Kilka biurkowych lampek da rade czy odpada? Sadzonek jest 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @zephyr A gdzie chcesz to trzymać na początek? Jakaś szafka? To nie mogą być jakieś zwykłe lampki biurkowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 20 Czerwca 2020 @zephyr może nie będzie tak źle, przewidzieć pogodę można na max 3 dni do przodu dalej to już wróżenie z fusów a co do żarówek to wyczytałem tutaj, ze philips tornado 32W jest spoko może ktoś z indoorowców potwierdzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 20 Czerwca 2020 Na początku miałem trzymać na parapecie a później przenieść gdzieś na dwór W ogóle nie planowałem indoor, tylko ta pogoda mi popsuła plany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zephyr 0 Napisano 20 Czerwca 2020 Może powinienem zrobić jakiegoś prymitywnego PCboxa czy coś na ten wzór? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Czerwca 2020 @zephyr to bardzo dobry pomysł ? na grupie napewno znajdziesz pomocne tematy jak to zrobić, jest ich wiele. Np. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach