Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam trzy pytanka

1. Kiedy ciąć ?( Na zdjęciu dosyć nie wyraźnie widać trichomy lecz pod lupą widać że są już mleczne )

2. Czy przejmować się tymi usychającymi liśćmi?

3. Czy lać już sama wodę czy jeszcze koksać je biobloomem?.

 

IMG_20200618_175033.jpg

IMG_20200618_175415_1.jpg

IMG_20200618_174955_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ciężko jest ze tak powiem zepsuć roślinę przez za długie trzymanie.? To kwestia paru dni czy raczej tygodni? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@glodek18  Przerobilem  juz setki rosli, ale co do dnia nie potrafie okreslic terminu scicki, te 10 dni to tak oriantacyjnie, byc moze dojda juz za tydzien a moze beda potrzebowaly cale 2 tyg  ?

Edytowane przez CheMsKuN

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@CheMsKuN mordko a jak utne topa na dole żeby sprawdzić jak tam klepie to , wpłynie to negatywnie na roślinę ?

Edytowane przez Deiton

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Farmerka  Mikrofala jest niebezpieczna, wiem niestety z doswiadczenia. Jak bedziesz miala pecha to trawa w mikrofali zapali sie z wielkim  chukiem i  zostanie  z niej w wiekszosci popiul. Piekarnik to sprawdzona opcja, tam sie nic nie moze stac.

Zreszta w mikrofali suszysz 5 min. w piekarniku 10 i masz pewnosc ze Twoje 5g. zielska nie zostanie zjarane na popiul a Ty nie wzielas  z niego nawet macha ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Farmerka  W moim wieku cale zycie to jeden wielki zart ?  Poruszylem ten temat, bo mam nowa mikrofale i w niej tez juz chcialem suszyc, ale kazda pruba konczyla sie niepowodzeniem  i z palenia niewiele zostawalo, wszystko w popiul ?  Poza tym w mikrofali nie masz az takiej kontroli nad tym jak suche ma byc Twoje zielsko, w piekarniku kontrolujesz caly proces suszenia ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Farmerka Szybkie suszenie zawsze jest ble, obojetne czy mikrofala czy piekarnik. Ale czasami nie masz innego wyjscia, jak np. nie jestes pewna czy to juz wiecej jak energetyk, musisz skosztowac zeby miec ziolko takie jakie chcesz. Moje zolko, po curringu smakuje wysmienicie, a pali sie je doslownie jak gdybyc waporyzowala liquid, nic nie czuc na plucach. Mam porownanie, bo ziomek tez uprawia (on nie wie ze ja tez mam kilka krzakow) i przynosi czasami swoje wyroby na sprubowanie. On twierdzi ze plucze krzaki, ja twierdze ze nawet jesli  plucze to nie robi tego wystarczajaco dokladnie, bo jego susz drapie w gardlo, ponadto prawie za kazdym razem czuc chlorofil w dymie. Ludzie czesto sobie nie zdaja z tego sprawy, ale wychodowac ziulko to nie wszystko, potem trzeba wytworzyc  dobry susz ?

Edytowane przez CheMsKuN

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Farmerka Cierplieosci, juz niedlugo bedziesz miala swoje wlasne palonko, a jak juz raz zapalisz swoj susz, to juz po inne obce paskudztwa nie bedziesz siegala. Ten caly stres i wlozony w grow czas, rekompensuje sie w momencie kiey odpalasz pierwszego lolka po zakonczeniu curringu ?  Dopiero jak delikatny dym wypelni Twoje pluca i chwile puzniej masz mega banana na twarzy bo ziolko weszlo i to grubo , rozumiesz ze cala ta praca miala sens ?

Edytowane przez CheMsKuN

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...