Maya 17 Napisano 8 Czerwca 2020 Szukam porady ? Kiełkowałam nasionka na mokrym waciku, szybko puściły korzonek i pojawił się zielony listek, jak zwykle w tym momencie przeniosłam kielek do doniczki z ziemią( delikatnie, ziemia wilgotna-robiłam to już wcześniej i Wszystko było ok) już drugi raz zdarza mi się jednak, ze roślinka w tym momencie zatrzymuje się zupełnie, listki wciąż są zielone ale wcale się nie rozwijają. U poprzedniej korzonek też nie puścił żadnych odnóg. Boje się, że z tą będzie podobnie, już 3 dni od wsadzenia do ziemi i nie widać żadnego postępu. Jak tu jej pomoc? Co może być powodem?Poprzednia zatrzymała się tak samo i po czasie listki zgniły, z tą chcę coś zaradzić póki jest czas, wrócić jeszcze na kilka dni do wacika, żeby lepiej się rozwinęła w Samej wodzie? Czy może podlać bardziej ? (Ziemia nie jest sucha, ale może potrzebne mu na początku większe „błotko”? Dzieki za wszystkie pomysły ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Czerwca 2020 @Maya do ziemi wsadzaj jak kiełek będzie miał z 1cm no i trzeba podlewać tak aby ziemia była cały czas wilgotna, możliwe że przesuszyłaś ziemię albo za mokro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 8 Czerwca 2020 @Tester dzięki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach