Zuberek23 0 Napisano 5 Czerwca 2020 Witam, posiadam boxa o wymiarach 30x30x60. Taki na początek przygody z indoor. Zastosowałem dwie żarówki Emos 20W 2700k. Jednak wydają mi się za wysokie (juz po ucięciu plastikowych osłon). Jaki panel polecacie? Do jakiej mocy szukać na tak mała powierzchnie? Zależy mi żeby lampa byla jak najniższa. Czy coś w tym stylu ma sens? https://ajzu.pl/pl/pozostale-/4565-reflektor-mini-led-grow-cob-50w-dual-25x13cm.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Czerwca 2020 @Zuberek23 na małą powierzchnię powinna się nadać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 5 Czerwca 2020 Może polecicie coś jeszcze tak do 200-300zl ? Może coś DIY? Do jakiej mocy szukać na taka powierzchnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 5 Czerwca 2020 Podpowiedzcie mi jeszcze Panowie na jakiej wysokości maja wisieć te żarówki EMOS od sadzonki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Czerwca 2020 @Zuberek23 ze 30cm @Zuberek23 świetlówki możesz też zastosować 3x philips tornado 32w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Czerwca 2020 W dniu 05/06/2020 o 15:42, Zuberek23 napisał: Witam, posiadam boxa o wymiarach 30x30x60. Taki na początek przygody z indoor. Zastosowałem dwie żarówki Emos 20W 2700k. Jednak wydają mi się za wysokie (juz po ucięciu plastikowych osłon). Jaki panel polecacie? Do jakiej mocy szukać na tak mała powierzchnie? Zależy mi żeby lampa byla jak najniższa. Czy coś w tym stylu ma sens? https://ajzu.pl/pl/pozostale-/4565-reflektor-mini-led-grow-cob-50w-dual-25x13cm.html Nie ma sensu, ten panel jest nie wydajny (nie daje wystarczajacej ilosci par), a poza tym grzeje sie jak farelka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 6 Czerwca 2020 Co polecasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Czerwca 2020 @Zuberek23 https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 6 Czerwca 2020 Super, dzięki wielkie o to mi chodziło. To będzie dla fazy weg i flo? Na jakiej wysokości umieszczać ten panel? Tak jak te żarówki Emos? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Czerwca 2020 @Zuberek23 Na we i flo. Na poczatku jakies 40 cm od planta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 7 Czerwca 2020 @CheMsKuN Dziękuje za pomoc ?? Na stronie jest jeszcze jedna lampa na małe powierzchnie - https://ledam.pl/category/power-led co powiesz na ten? Da mi porównywalny plon na tej powierzchni? Nie chodzi mi o to ze jest tańszy, ciągnie 10W mniej. Ale jak z wydajnością? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Czerwca 2020 W panelu ktory ja Ci zaproponowalem masz juz diody COB, potem masz juz tylko Quantum Board . Bierz ten ktory Ci podeslalem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuberek23 0 Napisano 7 Czerwca 2020 Jasne, jeszcze raz dzięki ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 5 Sierpnia 2020 W dniu 07/06/2020 o 14:38, CheMsKuN napisał: @Zuberek23 Na we i flo. Na poczatku jakies 40 cm od planta. A jaka jest minimalna odległość leda od planta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Sierpnia 2020 @SicWolf 39 minut temu, SicWolf napisał: A jaka jest minimalna odległość leda od planta? zależy od LEDa, jak led jest blisko krzaków to mogą się krzaki "zbijać" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 5 Sierpnia 2020 @Szym piszą tutaj o tym z ledam, którego tez mam. Nie rozumiem tego „zbijać” @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Sierpnia 2020 @SicWolf rosnąć nisko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 5 Sierpnia 2020 Masz malutkiego Boksa jak ja więc one muszą rosnąć nisko więc to zbijanie może odbije się na plonie ale gdzie tu zmieścić olbrzymi plon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach