stolarczuk99 0 Napisano 4 Czerwca 2020 Hej, mam problem ze zdiagnozowaniem żółknących liści. Zwłaszcza, że na poszczególnych roślinach wyglądają one inaczej. Podlewalem je dwa razy gnojówka z pokrzyw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 4 Czerwca 2020 @stolarczuk99 a ziemia kupna czy ze spota ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolarczuk99 0 Napisano 4 Czerwca 2020 Ziemia kupna, kwiatowa Ph 5,5-6,5 czyli standardowo. Objawy pojawiły się niedawno, a zła gleba powinna chyba wcześniej dać znać? Możliwe, że za mokro mają? Padało dosyć obficie ostatnio. Lałem dwa razy gnojówką z pokrzyw, więc niedobory nie powinny wystąpić; przenawożenie też byłoby dziwne, bo rozcieńczałem ją 1/4 z wodą. Korzenie ostatnio zaczęły wychodzić dołem doniczki, więc je przesadziłem. Hmm, co tu zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 5 Czerwca 2020 @stolarczuk99 pH się mogło skopać, dolomitem podlał bym i na wierzch podsypał, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolarczuk99 0 Napisano 5 Czerwca 2020 W jakich ilościach ten dolomit byś radził zastosować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 5 Czerwca 2020 @stolarczuk99 na litr wody z jedną garść, a podsypać pod krzaka tak żeby ziemia była pokryta dolomitem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach