Jonny Narkoman 1 Napisano 3 Czerwca 2020 Co to za szkodniki i jak z nimi walczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) @Jonny Narkoman może mszyce, olać to jak to outdoor ja często miałem w gorszym stanie liście i zawsze był ok Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Czerwca 2020 @Szym oo Panie, jak mszyce to nie olać tylko pryskać. Chyba nie wiesz co potrafią te małe pijawki. Na out to chyba najgorszy syf. Ale mszyce było by widać od spodu liści. Ile ja papryk straciłem przez te małe ścierwa... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Czerwca 2020 @Bimbrownik zawsze praktycznie miałem podziurawione liście różne takie ale topów nie tykały, na oucie chyba są mniej destrukcyjne niż w jakimś pomieszczeniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Czerwca 2020 @Szym na out dziurawe liście to nic, nawet mechanicznie mogły się uszkodzić ale kolonia mszyc zechla krzaka doszczętnie. Dopóki konopia nie wyraża żywicy jest narażona na robale. Żywica jest jej naturalną obroną, żadna sarna, zając czy inne robale nie powinny jej ruszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jonny Narkoman 1 Napisano 3 Czerwca 2020 A polecicie coś naturalnego na zwalczanie mszyc?Bo chemią to też nie za bardzo chce pryskać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Czerwca 2020 @Jonny Narkoman może woda z mydłem, ale to nie wiadomo gdzie one tam są obserwuj krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Czerwca 2020 @Jonny Narkoman najpierw się upewnij, że to mszyce. Zobacz liście od spodu, nie da się nie zauważyć bo są duże i w dużych ilościach. Pety moczone chwilę w ciepłej wodzie dają radę, tzn oprysk z tej wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 5 Czerwca 2020 @Jonny Narkoman możesz zrobić oprysk z gnojówki z pokrzyw jeśli robiłeś sam tylko wtedy lejesz więcej gnojówki niż do podlewania. Ja np zrobiłem oprysk z karate i nie mam problemu z robalami. Jeśli tego czegoś jest mało to również możesz palcami ściągnąć / zgnieść @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 5 Czerwca 2020 Na razie nawet nie wie co to jest. Wrzucił fotę i mamy zgadywać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 8 Czerwca 2020 @Jonny Narkoman mi się wydaje że to przedziorki są. Sprawdź czy nie ma takich pojedynczych niteczek na roslinie. Małe pajęczynki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach