Black.ralph 0 Napisano 25 Maja 2020 Czesc mam pytanie czy liście delikatnie barwione na fioletowo jest okej ? Co ile je zraszać i trzymać przykryte kubeczkami ? I jedna dama puściła coś z boku. wszystko niżej w foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 25 Maja 2020 @Black.ralph jest ok, fiolet możliwe że od zimna się pojawił, utrzymuj wilgotność gleby , poco je zraszać i trzymać pod kubkami daj im światło bo się wyciągać będą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) 10 minut temu, Tester napisał: @Black.ralph jest ok, fiolet możliwe że od zimna się pojawił, utrzymuj wilgotność gleby , poco je zraszać i trzymać pod kubkami daj im światło bo się wyciągać będą Czyli nie przykrywać kubkami żeby trzymać wilgoć ? Teraz mało światło ponieważ dni deszczowe. Może jakaś alternatywa słońca ? No i pytanie co to wyrosło tutaj obok Edytowane 25 Maja 2020 przez Black.ralph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 25 Maja 2020 @Black.ralph nie przykrywał bym, świetlówkę i oświetlać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 25 Maja 2020 1 minutę temu, Tester napisał: @Black.ralph nie przykrywał bym, świetlówkę i oświetlać Czy to wystarczy czy za słabe ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 25 Maja 2020 @Black.ralph za słabe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 25 Maja 2020 Teraz, Morenn napisał: @Black.ralph za słabe W takim razie jakaś podpowiedz jaka wybrać ? Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 25 Maja 2020 @Black.ralph philips tornado 32w ale byś musiał blisko żarówki trzymać rośliny aby się nie wyciągały jak masz dużo roślin to więcej żarówek trzeba by było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Ponawiam pytanie martwię się o nie przybierają jakaś dziwna barwę. Nie ukrywam ze jestem zielony i mam pytanie kiedy dodać mikoryzę pomidorki maja 5 dzień, codziennie zraszam je woda i wystawiam na słońce przykrywając kubeczkami przezroczystymi z dziurkami. Może jednak robię coś źle. Czekam na wasza pomoc. Pozdro Edytowane 26 Maja 2020 przez Black.ralph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 26 Maja 2020 Mikoryzę to trzeba było do ziemi dać zanim rośliny posadziłeś, żeby się rozwinęła w glebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) 1 minutę temu, Wentyl napisał: Mikoryzę to trzeba było do ziemi dać zanim rośliny posadziłeś, żeby się rozwinęła w glebie Czy jak teraz dodam będzie okej ? Mam w granulkach ja. Powkladac te granulki w ziemie ? Zdjęcia dodałem wyżej Edytowane 26 Maja 2020 przez Black.ralph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 26 Maja 2020 @Black.ralph poczekaj niech chłopaki się wypowiedzą, ja nie używałem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Maja 2020 @Black.ralph możesz dodać, nie zraszaj tylko podlej normalnie i wywal kubeczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 1 Czerwca 2020 @Black.ralph ogólnie fioletowe liście od spodu to niedobór fosforu dzieje się tak bo brakuje tego składnika w glebie albo jest ona zbyt zimna i korzenie go nie przyswajają. Ja na swoich pomidorach tak mam i wielu polskich rolników na innych swoich warzywach tez ponieważ noce w maju były bardzo zimne, wrzucam zdjęcie dla porównania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 1 Sierpnia 2020 Co to może być jakieś rady ? Pozdrawiam liczę na szybkie odpowiedzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 1 Sierpnia 2020 @Black.ralph te kropki? jakiś szkodnik olał bym to i tak niedługo masz ścinkę a topów widać nie rusza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black.ralph 0 Napisano 2 Sierpnia 2020 @Tester A te dziury/wgryzienia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 2 Sierpnia 2020 @Black.ralph myślę że nie są jakość mega szkodliwe na tym etapie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2020 Dokładnie tak jak tester napisał teraz już nie ma sensu nic z tym robić, co innego jakbyś miał krzaki na vege. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach