Tester 1,407 Napisano 2 Marca 2019 Wszelkie pytania o różnego typu mierniki oraz regulacje należy zadawać w tym temacie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 17 Lipca 2019 Witam mam pytanie czy tani miernik pH zda egzamin?, chodzi o taki wskazówkowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 17 Lipca 2019 te tanie mierniki nadają się na złom, lepiej kupić jakiś droższy cyfrowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 17 Lipca 2019 albo kupić za 20zł kwasomierz glebowy co jest w komplecie tacka ceramiczna lub plastikowa i płyn helliga, macie fotke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 17 Lipca 2019 @Podróżnik używałem dokładnie takiego samego zestawu, zrobiłem próbke ziemi spod pokrzyw wyszło pH 7 i krzaczek dobrze rósł więc chyba działa to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 17 Lipca 2019 Przydało by się zrobić testy ziemi jakimś dobrym ph metrem cyfrowym i porównać z tym płynem, ciekawe czy wyniki były by podobne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 17 Lipca 2019 wydaje mi się że kwasomierz glebowy jest najlepszą alternatywą jak za taką cenę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lipca 2019 w moim przypadku kwasomierz glebowy ten z płytką i płynem się sprawdził @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 9 Lipca 2020 (edytowane) Może ktoś polecić jakiś sprawdzony miernik ph do gleby taki nie za miliony monet? Czy używał ktoś tego? Jakie opinie? https://www.ebay.co.uk/itm/333288534775 Z góry dzięki. Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2020 przez Peka89 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 9 Lipca 2020 @Peka89 nie wiem jaka to marka podobny jest Milwuakee sprawdzony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Października 2021 Miernik, który coś tam już faktycznie mierzy kosztuje ponad tysiaka i można wtedy mu zaufać. Do tych tanich nie mam zaufania za grosz. To tak jak kupić drona za stowe... podejrzewam że wystartuje ale czy wróci??? Ten za 1000 wystartuje i wróci he 🙂 Lepiej tą płytkę kupić i plyn...ludzie od lat tak mierzyli ph i było dobrze. Warto sprawdzić plyn... Jeżeli na wapnie/dolomicie zrobi się plyn czerwony a na fusach od kawy zielony tzn ,że plyn jest dobry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old.man 2 Napisano 15 Maja 2022 Elo Jaki plyn do regulowanie ph według was jest najlepszy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Maja 2022 @old.man plagron pH - + sprawdź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lolamator 34 Napisano 9 Kwietnia Siema korzystal ktos canny ph- musze wlac chyba z 3 ml na 1 L wody zeby zbic z poziomu 8 do 6,4 wczesniej korzystalem z bio biz I wystarczylo pare kropel. Zastamawiam sie czy problem w mierniku czy w regulatorze canny a moze ktos uzywal i to normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi Adek 1 Napisano 20 Maja @Podróżnik gdzie to kupić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Maja @Adi Adek w każdym ogrodniczym kupisz W dniu 09/04/2024 o 20:33, Lolamator napisał: Siema korzystal ktos canny ph- musze wlac chyba z 3 ml na 1 L wody zeby zbic z poziomu 8 do 6,4 wczesniej korzystalem z bio biz I wystarczylo pare kropel. Zastamawiam sie czy problem w mierniku czy w regulatorze canny a moze ktos uzywal i to normalne ? a jaki masz miernik? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi Adek 1 Napisano 20 Maja Dzięki😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach