Janusz pawlak 2 Napisano 23 Maja 2020 Mój kolega w Hiszpanii ma Automata Cheese XXl auto. Topy nie puchną, i widzicie co się dzieje z liśćmi, co jest powodem? pozdrawiam 420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Maja 2020 @Janusz pawlak tam dochodzi świeże powietrze ? a to białe to chyba mączniak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz pawlak 2 Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) @Andi Białe to wapno od zabierania tunelu. Tak dopływ powietrza jest, a nawet przeciąg bo to tunel foliowy. Martwią mnie tylko popalone końcówki liści, ale w sumie to już drugi tydzień flo, wiec sam nie wiem. Edytowane 23 Maja 2020 przez Janusz pawlak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Maja 2020 @Janusz pawlak to jak drugi tydzień kwitnienia to normalnie wyglądają topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz pawlak 2 Napisano 24 Maja 2020 @Andi Dzięki, zmartwienia kolegi pojawiły się dlatego że w ubiegłym roku tak się nie działo. pozdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz pawlak 2 Napisano 25 Maja 2020 @Andi Choroba liści postępuje, może teraz coś podpowiesz ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Maja 2020 @Janusz pawlak może przędziorki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz pawlak 2 Napisano 25 Maja 2020 @Andi faktycznie, obejrzałem spody liści mikroskopem i faktycznie cos jest, tylko że pajęczyn nie widac Teraz moje pytanie następujące: Czy to jest przędziorek? I jak się tego pozbyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Maja 2020 @Janusz pawlak albo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz pawlak 2 Napisano 27 Maja 2020 2 dni temu kolega zrobił oprysk Ortus’em na przedziorki i szkodniki, z tego co widac to się nie ruszają. Liście nadal się zawijają. Podejrzewałem braki magnezu + oprysk 3g/litr magnezu siarczan. Efektów brak druga roślina obok identyczne warunki, oraz gleba problemu niema Topy grube. Kolega mocno prosi o pomoc, pozdrawiam @Wiesiu Widziałem ze w innych postach zabierasz zdanie, może ty znajdziesz lekarstwo ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 27 Maja 2020 @Janusz pawlak podlać wodą z dolomitem chyba za dużo azotu i niech nie panikuje tam niech leje potem samą wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach