Gość Napisano 19 Maja 2020 Siemanko. Mam takie pytanie. Mam bardzo wysoki box więc o miejsce się nie boję tylko zastanawiam się kiedy przełączyć światło na flo? Przykładowo przy pół metrowych krzakach i przełączeniu na flo ile roślinka może średnio jeszcze podrosnąć? Wiem że zależy to od odmiany itd, ale interesuje mnie to czy np jest taka możliwość że roślina podskoczy drugie tyle w górę czy raczej na flo już raczej rosła w górę nie będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 19 Maja 2020 @Seba691 drugie tyle nie powinna urosnąć, zależy też od odmiany, ponoć niektóre sativy potrafią sporo urosnąć podczas fazy kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 19 Maja 2020 @Seba691 Przy niektorych odmianach (generalnie sa to sativy), jest ryzyko ze urosnie drugie tyle, czasami mniej czasami jeszcze wiecej. Ale i hybrydy potrafia zaskoczyc, np Jack Herer w fazie kwitnienia potrafi tak wyjebac w gore, ze az dziw czlowieka bierze jak szybko te chwasty sie rozwijaja. Ale przy duzej wysokosci wysokosc boxa (180-200 cm.) nie powinienes miec problemow z pomieszczeniam krzakow. Aha , jesli Twoje planty maja juz autentycznie po pol metra, to najwyzszy czas przejsc na flo kolego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Maja 2020 Nie nie pół metra to był przykład jeszcze trochę poczekam do tej wiwlkosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach