spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 Siema, zauważyłem ostatnio że w mojej roślince robi się taki żółtawy i jakby troche wypalony listek. Dodatkowo często zdarza się że właśnie w tej roślince opadają liście i nie jest to przez noc tylko nawet w ciągu dnia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @spoja co to za gleba? może mieć za mokro i opadają liście 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 @Tester Uniwersalna tylko dodawałem do niej troszke perlitu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @spoja wysadzał ją będziesz na out ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 @Tester Nie, w boxie będę trzymać. Zastanawiam się czy donicy nie powiększyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 @spoja to dawaj je do 11l, już dawno powinny mieć odpowiednie warunki bo teraz chyba parapet?... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 @Tester Znaczy w słoneczne dni wrzucam je na balkon, a jak jest pochmurnie i ogolnie zimno to do boxa je wkładam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 @Tester a jeszcze odnosnie tego listka żółtego. To co to może oznaczać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 10 Maja 2020 Dla mnie to albo je dajemy na parapet i tyle urośnie ile słoneczko da albo siedzi w boxie i myśli że jej słońce non stop nad głową napierdziela. Można zasadzic na zewnątrz albo w jakiejś szklarni. Mi się wydaje że takie latanie z roślina to dla niej jakąś dziwna akcja.Sama pewnie nie wie czego się może spodziewać. Wiadomo twój krzak twoja sprawa, ale zdanie jest jak dupa każdy ma swoją pozdro. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 10 Maja 2020 @glodek18 Ogólnie to nie sadze tego dla wielkiego plonu tylko raczej hobbystycznie poza tym jestem w tym strasznie początkujący. I wydawało mi się ze zdrowsze będzie jak trochę na naturalnym słoneczku postoi ale pomyśle nad wrzuceniem jej do boxa na 24h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 10 Maja 2020 2 godziny temu, spoja napisał: a jeszcze odnosnie tego listka żółtego. To co to może oznaczać? @spoja nie przejmował bym się tym na tym etapie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 @spoja Te liscie mogles nawet sam uszkodzic, skoro krzak ma codziennie przeprowadzke z parapetu do boxa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach