Webster258 3 Napisano 8 Maja 2020 Czołem forumowicze! Wiem że wielu z Was posiada już sporą wiedzę i doświadczenie w uprawie naszych świętych roślin. Zwracam się do Was z ogromną prośbą pomocy. Posiadam odmianę cheesecake auto. Dnia 13.04.2020 rozpocząłem kiełkowanie. Następnego dnia kiedy nasionko opadło przełożyłem nasionko na wilgotne waciki. Nasionko kiełkowało ta metodą do 15.04.2020. Kiedy wypuściło 3-4 mam kiełek przeniosłem delikatnie siewke do docelowej doniczki. Warunki: Namiot uprawowy 0.36m2 Lampa cfl dual 250w(mam również lampę LED 300w w razie w) Wiatrak wtlaczajacy Wiatrak mieszajacy Wentylator wyciągowy Black Orchid Axial-flo 125 Temperatura dzień: 26-29 stopni Wilgotność dzień:37-40% Dnia 17.04.2020 pokazał się łepek wyrastający z ziemi. Dziś mija trzy tygodnie od wyjścia z ziemi. I mam pytanie czy z roślinka jest wszystko dobrze? Ja odnoszę wrażenie że jest jakaś mała, a zauważyłem już pierwszy pre-flower. A i jeszcze jedno pytanko odnośnie treningu lst. Czy już zaczynać czy jeszcze poczekać? Jeśli ktoś z Was znajdzie chwilę i rzuci okiem i pomoże będę bardzo wdzięczny. Wielkie dzięki wszystkim i miłego dnia życzę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 8 Maja 2020 Wygląda zdrowo a wzrostem się nie przejmuj na obecną chwilę ona wypierdoli do góry w chuj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Nie widzę preflowerów ale ekspertem nie jestem. Lst waliłem już po 14 dniach od wyjścia z ziemi. Możesz śmiało robić lst. Mój krzak też powoli szedł w górę może lampę masz za nisko. Od szczytu rośliny do lampy między 20-30 cm. Spróbuj dać 25 i zobacz czy jej trochę nie szarpnie w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Webster258 3 Napisano 8 Maja 2020 @EneDue dziękuję za komentarz. ciezko zobaczyć te pre-flowery na zdjęciu ale nie chce telefonu pchać głębiej,żeby nie połamać odgałęzień. Lampę podniosłem już do góry i wygląda to tak: Ps. Wtle doniczka z purple haze auto, ale dopiero co wczoraj rano wyszła z ziemi. @Legalize@LLBanditos dziękuję za komentarz. Pozdrawiam @EneDue ale jak zrobię lst to lampę będę musiał dać wtedy niżej czy tak zostawić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Linijka o 30 cm od górnej części krzaka. Ja miałem na 20 cm ale mi zależało żeby był niski bo Boksa sam robiłem i był niski. Jak dasz na 30 cm odległości to po dwóch dniach zobaczysz czy dobrze się pnie w górę czy słabo. Ja jestem w indoor początkujący ale może ktoś inny doradzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Webster258 3 Napisano 8 Maja 2020 Dodam jeszcze że ziemię mam bio bizz all mix, nawozy bio bizz grow bio bizz bloom I top max. Nawozów żadnych jeszcze nie dodawałem(podlewam czystą wodą pH 6,0-6,3 filtrowaną filtrem Brita co trzy dni )z racji tego,że all mix ma wysokie stężenie składników odżywczych. @EneDue dziękuję za komentarz. Zastanawiam się czy nie zmienić jej lampy na LED 300w full spectrum,ale czytałem że połączenie all mix ze światłem LED nie jest zbyt dobr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Nie znam się aż tak ale chyba światło do gleby nie ma wielkiego znaczenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Webster258 3 Napisano 8 Maja 2020 @EneDue myślę że były to pojedyncze przypadki że coś złego się stało z roślina. Zrobię lst poczekam trochę niech puści dolne gałęzie i zmienię lampę żeby nie było za dużo stresu naraz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Tak zrób. To twoje rośliny. Są zdrowe? Są! Myślę że rosną ładnie ale jak mowilem: są tu bardziej ogarnięci w temacie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Webster258 3 Napisano 8 Maja 2020 @EneDue dzieki bardzo za wszystkie podpowiedzi. Dałbym bucha gdym mógł. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Webster258 3 Napisano 25 Maja 2020 17 dni od zrobienia lst. Chyba wyszło nieźle jak na pierwszy raz jak myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Maja 2020 @Webster258 nie widać jak tam z łodygą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 25 Maja 2020 W dniu 08/05/2020 o 09:18, Webster258 napisał: Lampa cfl dual 250w(mam również lampę LED 300w w razie w) 250W na 0.36m to potwór ? LED full spectrum 300W to pobór czy jakiś opis? nie spotkałem się jeszcze z opinią, że podłoże nie jest kompatybilne z oświetleniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach