Japan 1 Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) Proszę was o opinię/radę. Mianowicie mam dobrą miejscówkę, słońce wiele godzin, zamaskowana od ludzi krzakami, pokrzywami oraz strumykiem czy coś w tym stylu lecz mam pewien problem: Jest to miejsce przy stawach (nie takich z wędkarzami więc luzik). Jest to teren podmokły i gdy wykopuję dziurę na moją damę siłą rzeczy zbiera się w tej dziurze woda. Tutaj pytanie do was, co z tym faktem zrobić? Myślałem o obłożeniu dziury folią i zasypaniem ziemią aby woda w takiej ilości nie dostała się do mojej małej. Trochę boli mnie ten fakt ponieważ będzie to mój pierwszy out i marzyło mi się aby nie miała ograniczeń korzeniowych typu folia a szkoda mi miejscówki bo rozmyślałem już nad ośmioma i ta wydaje się bardzo dobra. HELP Edytowane 7 Maja 2020 przez Japan Wstawienie grafiki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 7 Maja 2020 @Japan Lipa. Nawet jak dasz folię to musisz zrobić otwory w niej i woda podejdzie. Wiadra albo kopce Cię ratują albo inny spot @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Japan 1 Napisano 8 Maja 2020 Kopiec czyli nadsypać ziemi więcej, ale wiadra? Jak dokładnie to działa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Wkładasz w dziurę wiadro a do wiadra doniczkę z krzakiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 8 Maja 2020 @EneDue Nieee Wiadro robi za donice bo jest poprostu tańsze. Dziury w dnie, ziemia do środka i w krzaki ? @Japan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 A to ja inaczej myślałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach